Jordgubbstarteletter och Leon d’Oro Prosecco Rosé


Erdbeer1 300x219

Jordgubbstarteletter

Ingredienser för 12 tarteletter:
500 g mjöl
1 tsk bakpulver
160 g socker
1 paket vaniljsocker
en nypa salt
2 ägg
250 g osaltat smör
6 msk mald/finhackad mandel

Ingredienser – fyllning:
500 g jordgubbar
1 paket vaniljkräm/pudding
500 g mjölk
6 msk socker
Florsocker

Värm ugnen till 200 °. Blanda mjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker, salt och ägg i en skål. Blanda väl. Tillsätt finfördelat smör och knåda massan till en fast deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Skär ut cirklar och placera degen i smorda tartelettformar. Nagga degen med en gaffel.

Ställ formarna i ugnen och baka i ca 18-20 minuter. Innan du tillsätter fyllningen låter du formarna med pajdegen svalna.

Blanda vaniljkräm/pudding enligt anvisningarna på paketet.

Rensa och skölj jordgubbar samt skär dem i önskad form för garnering.

Fördela den malda/finhackade mandeln i pajskalen. Tillsätt sedan 1-2 matskedar vaniljkräm/pudding i vardera form. Jämna till ytan. Garnera med jordgubbar.

Före servering, garnera med florsocker.

Leon dOro Rose

Leon d'Oro Prosecco Rosé

 

 

 

 

 

 

Har du provat detta recept och vin i kombination? Gillade du maten och vinet? Skriv och berätta i kommentarfältet.


| , , ,



Lämna ett svar: