Kvargmousse med jordgubbar i Aceto Balsamico


Ingredienser för 4 personer:

Saft och rivet skal från 3 citroner
125 g socker
2 vaniljestänger
4 gelatinblad uppmjukade och urpressade
500 g kvarg
250 g vispad grädde
0,25 l Aceto Balsamico
150 g socker
2,5 dl rött vin
400 g rensade jordgubbar
Citronskal och mint som dekoration

Tillredning:

Kvargmousse:
Koka upp citronsaft, socker, vaniljpurén från de urskrapade vaniljstängerna samt vaniljstängerna. Tag kastrullen från spisen, ta ur vaniljstängerna och rör ned gelatinbladen. Tillsätt kvarg och rör tills massan blir glatt. Rör försiktigt ned citronskal och vispgrädde. Fyll massan i små formar eller i en skål och förvara dem kallt.

Jordgubbar:
Koka in Aceto Balsamico, socker och rött vin och låt det svalna. Blanda därefter jordgubbarna med Aceto-såsen.

Servering:
Lägg upp moussen på tallrikar och garnera med jordgubbar samt Aceto-såsen. Dekorera också med citronskal och mint.

Det passande vinet:

Strävt och sött är det som gäller, alltså klarar man sig inte utan restsötma i glaset. Men inte för mycket, då smakar till och med de mognaste jordgubbarna surt. Här passar Moscato, Prosecco eller Riesling Spätlese. Experimentera gärna med något rött, eller ett mousserande vin (rosé!) med restsötma. Moscato, Prosecco och Riesling är i detta fall de idealiska druvsorterna.

Vi rekommenderar:

Leon d’Oro Rosé Prosecco Leon d’Oro von Buhl Riesling

 


| ,



Lämna ett svar: