Autentiskt Chianti Riserva!


Cantina Leonardo da Vinci Riccardo Pucci WM kopia 274x300

Cantina Leonardo da Vinci, Riccardo Pucci.

I Chianti produceras utsökta rödviner av högsta kvalitet. Druvorna som växer på mjukt böljande kullar under solmättade dagar och svala nätter ger upphov till särskilt nessrika viner. Årgång 2015 var dessutom en av de bästa någonsin med perfekt mogna druvor som skördades vid den mest optimala tidpunkten.

 

Edizione Limitata framställs av noga utvalda druvor från de bästa odlingarna. Cantinas erfarna källarmästare har framställt vinet med stor omsorg och låtit det vila länge på träfat. Exklusivt för The Wine Companys kunder skapades denna utomordentliga cuvée av de bästa faten. Ett utsökt vin med djup, stor mognad och en fantastisk struktur.

 

 

 

 

I Monte Vecchio Chianti 15 95x300

 

Monte Vecchio Chianti Riserva Edizione Limitata

2015, Chianti Riserva DOCG Cantina Leonardo da Vinci

Druvor från det bästa odlingarna och den storslagna årgången 2015 gör Edizione Limitata till ett vin med en kraftfull och komplex karaktär. Intensiva aromer av söta körsbär och karamell från faten, viss kryddighet och en lätt, ungdomlig syra kombineras här med perfekt struktur och eleganta tanniner. Edizione Limitata från utvalda fat hos Cantina bjuder på en fruktig och kryd- dig upplevelse med lång eftersmak.

Detta riserva med mogna, fylliga aromer passar perfekt till kötträtter som en grillad T-benstek – dvs. den toscanska klassikern Bistecca alla Fiorentina.


| , , , , ,Lämna ett svar: