Banfi – 40 års passion i Montalcino!


La Barriccaia The Barrell Cellar 300x200

Vinkällaren hos Banfi.

 

Historien om vingården Castello Banfi är en berättelse om passion och engagemang. Familjen Mariani har framställt utsökta och unika toscanska viner i 40 år. Familjens motto lyder ”Dedicated for a ner wine world” – i alla hänseenden. De har haft hållbarhet i fokus ända sedan starten och varje steg av vinframställningen genomförs med respekt för miljön. Banfi är den första vingården i världen som belönats för sitt unika engagemang för miljön, sociala förhållanden och etik.

 

Samtidigt investerar man ständigt i forskning och vetenskap. Banfi är ledande inom italiensk vinodling och har bland annat bidragit starkt till utvecklingen av den toscanska druvan sangiovese. Utvecklingsarbetet pågår även i vinkällaren, med fatlagringen – en viktig del av vinframställningen.

 

Idag leds företaget av den tredje generationen, genom Christina Mariani May. Precis som sina föregångare lägger hon all sin kraft och energi på Castello Banfi. Förutom de otaliga medaljer och utmärkelser som vingården och dess viner har fått ta emot, har även hon själv belönats. Christina Mariani May utsågs till ”Woman of the Year 2018” av The Drinks Business Magazine!

 

castellobanfi 0163 Castello bckgrnd photographed by L. Gelsi 300x225

Christina Mariani May leder idag arbetet på Castello Banfi som tredje generation.

 

 

EN LITEN ”SUPERTOSCANARE” – ENDAST FÖR VÅRA KUNDER

L’Ultimo Cavaliere är en exklusiv cuvée för The Wine Company från Castello Banfi. Druvorna kommer från den hyllade årgången 2015 och har skördats från familjens vinberg i Toscana. Därmed är vinet – liksom alla supertoscanare – en cuvée av sangiovese och andra druvsorter och bär beteckningen Toscana IGT. Det har naturligtvis däremot blandats och lagrats på Castello Banfi i Montalcino.

 

L’Ultimo Cavaliere Rosso 2015 Toscana Rosso IGT, Banfi, Italien

I det här vinet döljer sig den klassiska cuvéen av en supertoscanare.Toscanas stjärndruva sangiovese har kompletterats av cabernet sauvignon och merlot. L’Ultimo Cavaliere är ett vin som är traditionellt för regionen – framställt ur Castello Banfis samlade erfarenheter. I den komplexa doften märks körsbär, färsk marsipan och svarta vinbär samt kanel och andra fina kryddor. I gommen bjuder vinet på en sammetslen elegans och de olika druvsorterna harmonierar perfekt med varandra.

Pris: 135 kr

Artikel-nr.: 973775

 

Banfi 144x300


|Lämna ett svar: