Amarone

Amarone är ytterst fylligt. Ett vin som blir allt mer populärt och nu nästan utvecklats till en äkta klassiker.


Amarone och Ripasso, specialiteter från Valpolicella

18 januari, 2016 | , , , , | 0 comments

Amarone – torkade druvor ger fantastiska aromer Den uppfanns i Valpolicella och många har försökt att efterlikna den genom åren. Vi syftar givetvis på Appassimentometoden för att framställa Amarone. Efter skörd väljs de bästa druvorna ut och torkas på särskilda träställningar eller halmmattor i väl ventilerade hallar under fyra till sex månader. Under den långsamma Läs mer…


Gardasjön – mer än ett semesterparadis

10 juni, 2014 | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 0 comments

Italien har alltid lockat till sig turister. Landet bortom Alperna har varit ett drömresmål (ett locus amoenus) i flera sekel och många författare och poeter, däribland den berömde tyske skalden Johann Wolfgang von Goethe, har idealiserat det italienska landskapet. Än idag fortsätter Italien att utöva sin dragningskraft. Så har det varit allt sedan den snabba Läs mer…


Zonin – ett av Italiens Ikonviner

08 oktober, 2012 | , , , , | 0 comments

För den italienska vinodlingen är Zonin ett av de mest betydelsefulla namnen. Och ett av de äldsta. Familjens vinodlingstradition går tillbaka ända till året 1821 – idag är det den sjunde generationen som har hand om företaget. Det är Gianni Zonin, den karismatiska ordföranden, som har präglat de senaste årtionden och som ligger bakom den Läs mer…


Venetien – hem till Valpolicella

04 april, 2011 | , , , , | 0 comments

Venetien har en lång vinodlartradition. Förr producerade man här vin för att försörja handelsresande som färdades via Alperna och vidare. Klimatet i Venetien är mycket intressant och påverkas av sval luft från Alperna, bris från Medelhavet och Gardasjöns speciella förutsättningar ger unika italienska viner. Jordens kvalitet och sammansättning är varierande. Jorden här tjänar som hemvist Läs mer…