Barbeque

Vin till ett barbeque, grillat kött och fisk.


“Grillning kräver bra vin!”

31 July, 2014 | , , , , | 0 comments

Vi instämmer i det som Magnus Reuterdahl skriver på “dinvinguide.se”. “Ska man grilla ska man göra det bra!” Vi tycker självklart att det är kul att han grillar och dricker ett av The Wine Companys viner – en  Zinfandel från Ridge Lytton Springs 2010. Till det här vinet matchar han en 3 centimeter tjock skiva entrecôte som Läs mer…


Vin till grillad lax

27 June, 2013 | , , | 0 comments

Synen på vin förändras med tiden. Den tidigare grundprincipen att alltid servera vitt vin till fisk har luckrats upp och idag kan man även välja ett kraftigt rött vin beroende på hur fisken har tillagats. Pinot Noir har gått i spetsen för denna utveckling och är ett utmärkt val till grillad lax. Merlot eller en Läs mer…


Grilltips med både röda och vita viner:

08 June, 2011 | , , , , , , , , , | 0 comments

Oxbringa med potatis, creme fraiche och gräslök Till grillat oxkött är valet av vinets färg klart: det ska vara rött, ha karaktär, vara kryddigt och fylligt. Lite friskhet och fina tanniner stör absolut inte. Vår vintips är: Vin av druvorna: Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Nero d’Avola, Tempranillo             Om du Läs mer…


Grilltips:

03 June, 2011 | , , , | 0 comments

Kyckling med tomat Kyckling är något som går utmärkt att grilla. Framför allt kycklinglår (helst med bröst) är en förstklassig och dessutom förmånlig rätt. Här kan man experimentera med pikant kryddiga eller även fruktigt söta marinader, så att man  alltid ligger rätt med ett uttrycksfullt vitt vin. Våra druvsorter/vin tips: Grüner Veltliner, Riesling, Sauvignon Blanc Läs mer…


Grilltips:

23 May, 2011 | , | 0 comments

Spareribs med bröd En klassisk beståndsdel när det är dags för barbecue (på svenska revbensspjäll). Dessa delar av grisens sidfläsk är fettiga och är därför saftiga även när de ligger på grillen. Här behövs ett kraftigt vitt vin, som även passar utmärkt, när revbensspjällen marineras kryddigt-söta. Våra druvsorter/vin tips: Chardonnay, Semillon, Malvasia, Viura, Chenin Blanc Läs mer…


Fire up the grill! Dags för grillviner 2011 (2/2)

20 May, 2011 | , , , | 0 comments

Grillning har blivit en ny folksport. Så fort temperaturerna tillåter det, förvandlas balkonger, terrasser, trädgårdar, parker och stränder till rykande och ångande kök. Grilla kan man både det ena och det andra, och då gäller det att också ha den rätta drycken till hands. Alla som i detta sammanhang endast har öl i tankarna lever Läs mer…


Fire up the grill! Dags för grillviner 2011 (1/2)

13 May, 2011 | , , , | 0 comments

Grillning har blivit en ny folksport. Så fort temperaturerna tillåter det, förvandlas balkonger, terrasser, trädgårdar, parker och stränder till rykande och ångande kök. Grilla kan man både det ena och det andra, och då gäller det att också ha den rätta drycken till hands. Alla som i detta sammanhang endast har öl i tankarna lever Läs mer…