grillviner


Vin till grillad lax

27 June, 2013 | , , | 0 comments

Synen på vin förändras med tiden. Den tidigare grundprincipen att alltid servera vitt vin till fisk har luckrats upp och idag kan man även välja ett kraftigt rött vin beroende på hur fisken har tillagats. Pinot Noir har gått i spetsen för denna utveckling och är ett utmärkt val till grillad lax. Merlot eller en Läs mer…


Druvsort Tempranillo

16 September, 2011 | , , , | 1 comment

Tempranillo är en röd druvsort, som i Spanien visserligen endast ligger på andra plats när det gäller kvalitet, men som säkerligen ligger i topp när man pratar om kvalitet. Vid blandning med Garnachadruvan står Tempranillo för utmärkta röda viner, som kan lagras länge. Särskilt Tempranillo-viner från Rioja och Ribera del Duero är internationellt mycket kända. Läs mer…


Grilltips med både röda och vita viner:

08 June, 2011 | , , , , , , , , , | 0 comments

Oxbringa med potatis, creme fraiche och gräslök Till grillat oxkött är valet av vinets färg klart: det ska vara rött, ha karaktär, vara kryddigt och fylligt. Lite friskhet och fina tanniner stör absolut inte. Vår vintips är: Vin av druvorna: Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Nero d’Avola, Tempranillo             Om du Läs mer…


Grilltips:

03 June, 2011 | , , , | 0 comments

Kyckling med tomat Kyckling är något som går utmärkt att grilla. Framför allt kycklinglår (helst med bröst) är en förstklassig och dessutom förmånlig rätt. Här kan man experimentera med pikant kryddiga eller även fruktigt söta marinader, så att man  alltid ligger rätt med ett uttrycksfullt vitt vin. Våra druvsorter/vin tips: Grüner Veltliner, Riesling, Sauvignon Blanc Läs mer…


Fire up the grill! Dags för grillviner 2011 (2/2)

20 May, 2011 | , , , | 0 comments

Grillning har blivit en ny folksport. Så fort temperaturerna tillåter det, förvandlas balkonger, terrasser, trädgårdar, parker och stränder till rykande och ångande kök. Grilla kan man både det ena och det andra, och då gäller det att också ha den rätta drycken till hands. Alla som i detta sammanhang endast har öl i tankarna lever Läs mer…


Fire up the grill! Dags för grillviner 2011 (1/2)

13 May, 2011 | , , , | 0 comments

Grillning har blivit en ny folksport. Så fort temperaturerna tillåter det, förvandlas balkonger, terrasser, trädgårdar, parker och stränder till rykande och ångande kök. Grilla kan man både det ena och det andra, och då gäller det att också ha den rätta drycken till hands. Alla som i detta sammanhang endast har öl i tankarna lever Läs mer…