Italienska viner

Italienska viner som Amarone, Ripasso, Barolo, Chianti, etc.


Goda Proseccodrinkar till sommaren!

08 May, 2019 | , , , , , | 0 comments

  Proseccodrink – Ett perfekt val till sommaren Prosecco – Italiens svar på cava, denna goda lagom söta, bubblande dryck passar lika bra att skåla i som att dricka till desserten. Men visste du att det är en alldeles utmärkt dryck att göra festliga drinkar på? Vi har tagit fram sex recept på drinkar med Läs mer…


Vinpärlor från Toscana!

24 April, 2019 | , , | 0 comments

Toscanas historiska arv Under medeltiden var det klosterföreståndarna som ansvarade för vinodlingarna, de så kallade ”terre di priori”. Priori var ofta av adlig börd och fungerade som skyddspatroner för klostermunkarna. Givetvis uppskattade de även goda viner. Prästerskapet har haft ett stort infytande på vinodlingen i hela Europa och även Terre de’ Priori knyter an till Läs mer…


Ikoniska viner som aldrig går ur tiden!

07 March, 2019 | , , , , , , , | 0 comments

Rött, vitt, rosé. Vi snackar givetvis vin. Det kommer i en mängd upplagor och varianter. Några sticker dock ut ur mängden. Det är de ikoniska vinerna som de flesta någon gång hört talas om, de som passar till festligare tillfällen och har en högre prislapp. Men hur kommer det sig egentligen att ett visst vin Läs mer…


Svenskarnas vinfavorit – Valpolicella

26 October, 2018 | , , , , , | 0 comments

Länge har svenskarna vurmat för den röda drycken från det populära vindistriktet Valpolicella. Området som ligger i Veneto, nordöstra Italien, är hem till både Amarone och Ripasso. Två mycket kraftfulla och omtyckta vinsorter. Men vad skiljer dem egentligen åt? The Wine Company förklarar skillnaderna i tillverkningen och tipsar samtidigt om två favoriter. Appassimento är den Läs mer…


Vin och tomater!

29 August, 2018 | , , , , , , | 0 comments

San Marzano är berömt – för Primitivo, konserverade tomater och sin röda jord! I södra Italien (eller Mezzogiorno) hittar vi regionen Apulien med huvudorten Bari. Geografiskt sträcker sig området från sporren till klacken på den italienska stöveln. Apulien beboddes en gång av de forntida oskerna och människor har odlat vin här i över 3 000 år. Det är Läs mer…


Mat och vin i Pimonte

22 August, 2018 | , , , , | 0 comments

Vackra omgivningar, storslagna viner och ljuvliga pastarätter Har du en gång besökt Piemonte och dess huvudort Turin finns många skäl att åka tillbaka. Till skillnad från Toscanas böljande kullar och omgivningarna runt Gardasjön syns bergsregionen i nordvästra Italien sällan i turistkatalogernas förstasidor. Men det har Piemonteborna själva inte något emot. Faktum är att invånarna vid Läs mer…


Autentiskt Chianti Riserva!

08 August, 2018 | , , , , , | 0 comments

I Chianti produceras utsökta rödviner av högsta kvalitet. Druvorna som växer på mjukt böljande kullar under solmättade dagar och svala nätter ger upphov till särskilt nessrika viner. Årgång 2015 var dessutom en av de bästa någonsin med perfekt mogna druvor som skördades vid den mest optimala tidpunkten.   Edizione Limitata framställs av noga utvalda druvor Läs mer…


Lambrusco! Ja tack!

23 May, 2018 | , , | 0 comments

  Det var en gång en tvålitersflaska … De äldre generationerna bland oss minns säkert de stora tvåliters vinflaskorna som var en vanlig syn på butikshyllorna i Europa under 60- och framförallt 70-talet? Vi talar förstås om – Lambrusco. Stora gröna flaskor med kronkork langades fram på borden i studentbostäder och blandades med läsk av Läs mer…


Tradition och nytänkande i de italienska Alperna!

09 May, 2018 | , , , | 0 comments

  Jag har aldrig upplevt det själv men har hört det berättas av mina föräldrar och farföräldrar. Under 1950- och framförallt 60-talen skördade Tyskland frukterna av den period i efterkrigstiden som senare kom att kallas ”Wirtschaftswunder” (det tyska undret). Plötsligt kunde vanliga medborgare unna sig en bil och ofta styrde man kosan mot Italien. Italien Läs mer…


Appassimento

20 February, 2018 | , , , | 0 comments

Appassimento – som på italienska betyder vissnande, förtorkning – betecknar en särskild tillverkningsprocess som ger ett speciellt vin.  Vid den här framställningsmetoden höjer man sockerhalten genom att direkt efter skörden sprida ut druvorna i ett välventilerat utrymme där de får ligga och torka. Därmed avdunstar det mesta av vattnet samtidigt som syra, socker och extraktämnen Läs mer…