recensioner


…det här vinet är så fantastiskt gott.

26 May, 2014 | , , , | 0 comments

Så sa testpanelen på Foodpassion.se när de provade Johannisberger Klaus Riesling Spätlese. Och de gav det här vinet 6 stjärnor utav 6 och kanske säger den här kommentaren en hel del: “perfekt mingelvin, kan man få mer?” Ett annat vin som provades var Champagne Pommery Noir. Om man gillade det? Ja, det verkade som om det Läs mer…


Kritiker och deras bedömningssystem

13 August, 2013 | , , | 0 comments

Vinvärlden är ett nära nog oöverskådligt kosmos. Det är svårt nog att reda ut begreppen i ett enda land. Ibland verkar ett enda odlingsområde räcka till som lärostoff för ett helt vinliv (tänk bara på hur komplext Bourgogne är). Därför är det absolut befogat att ta hjälp av vinproffs eftersom dessa specialister hjälper till vid Läs mer…


En tysk Riesling under trehundringen

13 December, 2011 | , , , , , | 0 comments

Bloggaren Svenssonsmakaren, David Lindén, har testat Rielsing i fem dagar. Det är så han gör. “När jag verkligen testar vad ett vin går för brukar jag sippa det över flera dagar…” Så vad blev betyget och hur smakade Reichsrat von Buhl Paradiesgarten Deidesheim Riesling 2009 dag 3, 4 och 5. Är denna Riesling värd en Läs mer…


Ravenswood Zinfandel i väntans tider.

30 November, 2011 | , , , , | 0 comments

Det är mycket väntan nu i den Lindénska familjen. Barn som väntar. En frun som också väntar.  Kan det vara tomten man väntar på? Trots pepparkaksbak och lergrytekok är David Lindén, Svenssonsmakarbloggaren, lugnet själv och har lyckats klämma in en provning av en Zinfandel från Ravenswood. ” Till allehanda husmanskostliknande rätter med lite söta inslag Läs mer…


Ankbröstfiléer och en Brunello Di Montalcino

30 November, 2011 | , , | 0 comments

Olala! Ankbröstfiléer med svartvinbärssås och Carottes au cummin. Nu har Magnus Reuterdahl lagat mat igen och samtidigt avnjutit en Brunello Di Montalcino från 1999.  Gifter sig bra de där två. Filéerna och vinet. Enligt Magnus. 1999 Antinori Pian Delle Vigne Brunello Di Montalcino i bloggen: Aqua vitae – Magnus Reuterdahls vinblogg.


91 poäng för Casanuova di Nittardi Chianti Classico 2008

30 November, 2011 | , , , | 0 comments

Svenssonsmakaren gillar Chianti Classico. Ja, i alla fall den här Chiantin från Casanuova di Nittardi från 2008. “En stor varmfruktig doft nästan rusar mot mig, frukten är ordentligt solmogen med mörkröda insmickrande drag. Direkt från flaskan är det nästan överväldigt tjusande… (90-91p med potential till mer)”. Varför inte läsa mer om Casanuova di Nittardi Chianti Läs mer…


“Dr. Koehler Riesling påminner om Champagne”

30 November, 2011 | , , , , | 0 comments

Mary, från “Mary’s mat & vintips“ har provat en Riesling från Dr Kohler och ger vinet betyg 4 av 5!! “Det är sällan man får smaka en sådan härlig och frisk Riesling som har en smak som påminner om krispig champagne!” Kul att du gillar vinet Mary. Vill du läsa mer? Kolla in på “Mary’s Läs mer…


Kycklinggryta och en fin Pinot Noir

30 November, 2011 | , , | 0 comments

Magnus Reuterdahl är flitig i köket. Här har han lagat en härligt höstig kycklinggryta och matchat med  Louis Jadots Pinot Noir från Bourgogne. Testa du med! Läs om Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge Pinot Noir 2008 i bloggen: Aqua vitae – Magnus Reuterdahls vinblogg.


Robert Mondavi Private Selection Cabernet Sauvignon

11 November, 2011 | , , | 0 comments

Läs om Robert Mondavi’s Private Selection Cabernet Sauvignon i bloggen: Aqua vitae – Magnus Reuterdahls vinblogg. Magnus Reuterdahl är en vinintresserad arkeolog som har testat ett av våra viner. Nu har han provat ett Cabernetvin från Kalifornien och beskriva den som en ”utmärkt vin till en god köttbit eller till höstgrytan”.


Chateau de l’Orangerie de Luc

10 November, 2011 | , , , | 0 comments

Läs om Chateau de l’Orangerie de Luc i bloggen: Svenssonsmakaren från David Lindén. David är en skicklig fotograf och han förmedlar en skön feeling i både text och bild. Idag har han recenserat ett vin från oss och om du är sugen på att läsa mer om Chateau de l’Orangerie de Luc. Kolla då vad Läs mer…