vin


Vin till sommarens grillmiddagar – så ska du tänka!

12 juli, 2016 | , , , , , | 0 comments

​Matlagning på terrassen, balkongen eller på en klippa är inte bara gott utan skapar gemenskap på högsta nivå. Grillad mat går att variera i oändlighet med allt från en kryddig köttbit, syrliga grönsaker till smakrika ostar. Med alla dessa grillmöjligheter kan val av dryck till maten ibland kännas svårt, The Wine Company tipsar därför om hur du ska tänka när du väljer dryck.


Julklappstips 2015- julklappar för vinälskaren

27 november, 2015 | , , , , | 0 comments

Om lite mindre än en månad är julafton redan här och det är äntligen dags att börja fundera kring julklappar igen om du inte redan har gjort det. Vi har julklappstips  till pojkvännen, flickvännen, mamma, pappa, svärföräldrar och alla andra över 20 år med smak för det goda i livet – nämligen vin! Våra julklappstips Läs mer…


Vin & choklad

18 november, 2015 | , | 0 comments

Kombinationen vin och choklad har inte alltid varit populär, den har till och med varit otänkbar. Men vad kan vara naturligare än att förena två av världens äldsta njutningsmedel med varandra. Båda har flera tusen års historia att blicka tillbaka på. Sedan några år tillbaka har den avvisande hållningen börjar ge med sig och allt Läs mer…


VINSKOLA – Champagne

03 november, 2015 | , , , , , , , | 0 comments

Champagne – från källare till fat Méthode champenoise Vad skiljer en champagne från andra mousserande vin? Kanske har du ställt dig den frågan ibland. Svaret hittar du här. Champagne framställs uteslutande av druvor från regionen Champagne. Dessutom föreskriver lagen att endast sorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier får användas. Blandningsförhållandet mellan druvorna är däremot helt upp till källarmästaren. Druvorna skördas för hand Läs mer…


Vingården Robert Weil

15 oktober, 2015 | , , , , | 0 comments

INTERVJU MED WILHELM WEIL Även vinnovisen känner säkert igen den ljusblå och guldfärgade etiketten som sedan årtionden pryder flaskorna från en av Tysklands mest kända vingårdar. Robert Weil i Rheingau har byggt upp sitt renommé under mer än ett århundrade genom en konsekvent satsning på kvalitet och hantverksskicklighet. Det var extra tydligt under sjuttio- och Läs mer…


OST & VIN

15 oktober, 2015 | , , , , , , , | 0 comments

Kombinationen ost och vin hör för vinälskare och finsmakare till de mest lyckade och intressanta möjligheterna att njuta av ett gott glas vin. I detta sammanhang går det inte att rubba på den traditionella åsikten, att endast rött vin passar till ost. En oriktighet utan dess like, ty det är i verkligheten motsatsen som är Läs mer…


Vinskola 12: Från källare till fat – beredning av rosévin

26 augusti, 2015 | , , | 0 comments

Rosévin har mer gemensamt med vitt vin än med rött vin. Som ett resultat av framställningen innehåller det betydligt mindre garvsyra än rött vin. I rosévin förekommer huvudsakligen blå druvor och man använder olika framställningsmetoder. Den traditionella och vanligast förekommande metoden är att blå druvor behandlas som om de vore vita. Det franska fackuttrycket är Läs mer…


Vin till grillat

20 augusti, 2015 | , , , , , | 0 comments

Öl och grillning är en klassisk kombination, men även många viner passar fantastiskt bra till grillat kött. Till en lättgrillad biff eller kotlett bör du välja ett rött vin med tydlig fruktsyra och lätt rostade toner från lagringen på träfat. Ett gott val är Bordeaux, men även saftiga och koncentrerade viner från Sydfrankrike, fruktiga och pikanta malbec eller carmenère från Läs mer…


Vinskola del 10: Arbete i vinodlingen – vinskörden

16 juli, 2015 | , , | 0 comments

När druvorna har mognat färdigt är det dags att skörda. I södra Europa börjar arbetet redan i augusti och i norr (Tyskland, Alsace och Piemonte) kan det fortsätta en bit in i november. I Chile, Sydafrika, Australien och Nya zeeland sträcker sig skördetiden i stället från januari till april när det är höst på den Läs mer…


Provklunken – en kort introduktion

08 juli, 2015 | , | 0 comments

  Det är en välbekant ritual. Du beställer en flaska vin på restaurang, kyparen korkar upp (eller skruvar av korken) och häller upp en liten provklunk som du får provsmaka innan nästa glas fylls på. Har du funderat över meningen med den här ritualen? Det handlar inte om huruvida du uppskattar smaken eller inte. I Läs mer…