Vinblogg

The Wine Company’s Vinblogg – allt om vin.


Hur tar du bäst tillvara på de sista dropparna i vinflaskan?

21 September, 2018 | , | 0 comments

Är du osäker på vad du kan göra med vin som blivit över efter middagen? Släng det inte! Faktum är att det kan återvinnas på väldigt många sätt. The Wine Companys sommelier Linda Sorby tipsar om hur slattarna bäst tas till vara på. Det har aldrig varit så aktuellt att återvinna, egenproducera och kompostera som i dag, Läs mer…


Vin till buffé!

28 April, 2018 | , , , | 0 comments

Att välja vin till en buffé är som att välja vin till en smörgåstårta ungefär. Maträtterna som ingår är ett sammelsurium av smaker och ingredienser. Så hur ska man då gå till väga i sina tankar inför valet av vin? Nu står snart den efterlängtade våren för dörren och med den stundar ett antal fester Läs mer…


Årets röda vin 2018 hos The Wine Company

12 April, 2018 | , , , , , | 0 comments

Condesa de la Sierra Rioja Reserva Selección 2013 Rioja DOCa Druva: 100% Temranillo Producent: Pagos del Rey  Smakriktning: kraftigt & kryddigt Matrekommendation: medel-fyllig och smakrik mat, gärna grillad eller ugnsrostad t.ex. lamm el. vilt. Passar utomordentligt till kryddiga vegetariska rätter.   Den klara, rubinröda färgen hos denna reserva utlovar stora ting! Och vinet lever upp till allt. Läs mer…


Vinlandet Österrike

21 February, 2018 | , , | 0 comments

De senaste 30 åren har ett litet land i Europa slagits sig in bland världens stora och berömda vinregioner – Österrike. Inget annat vinland och ingen annan region i den gamla eller nya världen har upplevt en lika stark utveckling som den lilla alprepubliken. Fortfarande på 1980-talet svärmade världens alla vinälskare runt burgundiska chardonnay, stora Läs mer…


Appassimento

20 February, 2018 | , , , | 0 comments

Appassimento – som på italienska betyder vissnande, förtorkning – betecknar en särskild tillverkningsprocess som ger ett speciellt vin.  Vid den här framställningsmetoden höjer man sockerhalten genom att direkt efter skörden sprida ut druvorna i ett välventilerat utrymme där de får ligga och torka. Därmed avdunstar det mesta av vattnet samtidigt som syra, socker och extraktämnen Läs mer…


Farnese Vini och Syditaliens uppgång!

29 January, 2018 | , , , | 0 comments

Apulien – Italiens fantastiska klack Längst ner i södra Italien hittar vi det vackra Apulien som utgör klacken på den italienska stöveln. Det är en fascinerande region. Traditionellt fattig jämfört med Norditalien, men samtidigt rik på bördiga jordar, vackra stränder, kulturliv och kokkonst. Apulien var tidigare ganska okänt som turistmål, men allt fler lockas nu av den Läs mer…


En livsnjutarresa från Nîmes till Perpignan!

25 January, 2018 | , , , , , , , | 0 comments

  Languedoc-Roussillon är ett utmärkt val för den som vill göra en längre vinresa. Mellan förtrollande städer, längs medelhavskusten och genom ett hav av vinodlingar. Vi inleder vår resa längst österrut i regionen, i Nîmes. Här har den romerska kulturen lämnat tydliga avtryck efter sig. I stadens centrum tronar den antika amfiteatern och här finns Läs mer…


Så anordnar du en vinprovning hemma – The Wine Company guidar!

29 November, 2017 | , , , , , , | 0 comments

Hösten är snart över och vintern stundar med både mörker och kyla. Tiden för att kura ner oss med varma filtar och tända ljus är här. Och vad passar inte bättre då än att flytta in de sociala sammanhangen? Ta tillfället i akt och bjud hem dina vänner på en proffsig vinprovning. Vi har gjort Läs mer…


AOC Corbières – Insidertips till nästa semester!

08 November, 2017 | , , | 0 comments

Man behöver inte älska vin för att göra ett besök i den franska regionen Corbières. Här finns massor att upptäcka och uppleva även för historieintresserade, vattensportare och naturvänner. Invånarna själva hävdar bestämt att deras region är i klass med Toscana, bara ännu bättre. Landskapet är ännu mer omväxlande än i Toscana. Den östra delen av Läs mer…


Rothschilds Grande Cuvée – från det stora året 2015

11 October, 2017 | , , | 0 comments

Legendarisk: Baron Erics känsla för vin ”Det är en vild, naturlig plats med stor kraft och skönhet och jorden har en unik potential.” Genom sitt förvärv av Château D’Aussières i Languedoc 1999 bevisade Baron Eric de Rothschild ännu en gång sin stora känsla för vin. Här har han – precis som på sina övriga vinslott Läs mer…