Vinblogg

The Wine Company’s Vinblogg – allt om vin.


Rothschilds Grande Cuvée – från det stora året 2015

11 October, 2017 | , , | 0 comments

Legendarisk: Baron Erics känsla för vin ”Det är en vild, naturlig plats med stor kraft och skönhet och jorden har en unik potential.” Genom sitt förvärv av Château D’Aussières i Languedoc 1999 bevisade Baron Eric de Rothschild ännu en gång sin stora känsla för vin. Här har han – precis som på sina övriga vinslott Läs mer…


Fredagsfest med tacos och vin!

27 September, 2017 | , , | 0 comments

I Mexiko är tacon den klassiska nationalrätten och finns i hur många varianter som helst enligt min mexikanske vän och vinkollega Marcos Flores. Men när man ”uppfann” maträtten råder det tvivel om. Hur som helst är det ett sätt att ”bunta ihop” diverse ingredienser och stoppa i någon form av skal och äta utan kniv Läs mer…


Blått vin – vin som du aldrig druckit det förut!

22 September, 2017 | , | 0 comments

  Behöver du inspiration till parmiddagen, en present till kollegan eller en drink som dina vänner aldrig sett förut? Då skulle vi rekommendera att ni för skoj skull provar blått vin. Ja ni hörde rätt, blått! Allt började med att ett spanskt vinföretag vid namn Gik tog fram en blå version av sitt vita vin. Läs mer…


Vi välkomnar vår gästbloggerska – sommelieren Susanne Berglund Krantz

17 February, 2017 | , | 0 comments

Vi vill stolt presentera vår gästbloggerska för 2017 som kommer skriva några texter här hos oss på The Wine Company. Vem är då Susanne? Hon är en av Sveriges mest kompetenta människor inom sitt gebit, nedan är ett axplock över hennes erfarenheter och projekt. Susanne utbildade sig till sommelier efter en 20 år lång dans och Läs mer…


Vinskola del 11: Arbete i vinodlingen – olika moment på vinberget

22 July, 2015 | , | 0 comments

Beskärning Förr beskars vinrankorna alltid i januari och februari. Idag börjar många vinodlare redan i december när temperaturen har fallit under noll och plantornas ämnesomsättning har avstannat. Då skärs sommarskotten ned med undantag för ett eller två skott. På de kvarlämnade skotten växer nästa års sommarskott ut. I februari och mars är det dags för Läs mer…


Värmande soppa och champagne

08 October, 2013 | , , , , , , | 0 comments

Vad passar inte bättre än en värmande soppa en kall och ruggig höstdag? I kombination med ett glas champagne är det oslagbart. Magnus, Aqua Vitae, har testat så han vet. Vi rekommenderar att du provar Magnus recept på löksoppa och lyxar till det med en god champagne. Vårt tips är en Champagne Barons de Rotschild. “Jag Läs mer…


Barone della Piana 2011 – “Ett riktigt bra vardagsvin …”

24 July, 2012 | , , | 0 comments

Vermentino di Sardegna D.O.C. Sella e Mosca Nu har Magnus Reuterdahl från vinbloggen Aqua Vitae provat det sardinska vinet Vermentino från vingården Sella e Mosca. Läs mer om Barone della Piana 2011 här. Barone della Piana Vermentino


Chateau Lascombes 2008 till lördagslunchen

18 June, 2012 | , , , | 0 comments

Chateau Lascombes Grand Cru Classe, Deuximés crus, 2008, Margaux, Bordeaux – ett långt namn för ett stort vin. Vinet har blivit tilldelats med 93 av 100 poäng från vingurun Robert Parker. Mer om vinets historia samt en recension kan du nu läsa hos Magnus Reuterdahl’s vinblogg Aqua Vitae


Sommardrycker 2012

04 June, 2012 | , , | 0 comments

Letar du efter passande drycker till sommarn? Testpanelen hos foodpassion.se har testat en hel del. Bland annat mousserande Rosé, Sauvignon Blanc, Champagne och mer. Alla recensioner hittar du här. Leon d’Oro Rosato Sileni Cellar Collection Champagne baron de Rothschild Fromont-Moindrot Paradiesgarten Deidesheim Riesling GG De Jessy Rosé


Vad betyder Cru Bourgeois?

04 June, 2012 | , , , , | 0 comments

Har du någonsin frågat dig, vad Cru Bourgeois betyder? Svaret hittar du på Magnus Reuterdahls vinblogg ”Aqua Viate” med exemplet Chateau Bellegrave 2008 Medoc Cru Bourgeois.