vintips


Vilken vintyp är du?

07 February, 2019 | , , , , | 0 comments

Gillar du rött, vitt eller rosa? Föredrar du mustigt eller fruktigt? När det kommer till vin finns det en uppsjö av färger, smaker och sorter att välja mellan och det kan ibland kännas omöjligt att veta vad man ska leta efter för att få det man verkligen tycker om. Men det finns enkla sätt. The Wine Läs mer…


Trenderna att hålla koll på under vinåret 2019!

22 January, 2019 | , , | 2 comments

  Fler vinbarer, ökad näthandel och lägre alkoholhalt. Så lyder några av trenderna vi kommer att få se mer av under 2019. I samband med internationella vindagen den 22 januari listar The Wine Companys vinexpert Linda Sorby snackisarna för vinåret som gått och nyheterna för året som komma skall. Digitaliseringen har förändrat vårt konsumentbeteende och Läs mer…


Det är tillagningen och tillbehören som styr när mat och dryck skall kombineras

12 December, 2018 | , , | 0 comments

  ”Det är de små, små detaljerna som gör det” sjöng Povel Ramel på sin tid. Sak samma gäller vid matchning av mat och vin. Att kombinera mat till vin eller vice versa handlar främst om tillagning, tillbehör och de 5 grundsmakerna. En viktig detalj är också den egna smaken naturligtvis. Men vad är hemligheten Läs mer…


Hårda klappar eller som dryck till maten: Vin till julens alla tillfällen!

04 December, 2018 | , , , | 0 comments

  Det blir allt mer vanligt att välja bort kött i vardagen, något som även märks på det klassiska julbordet. De senaste åren har skinka, köttbullar och prinskorv fått ge mer plats åt vegetariska rätter och nya smakkombinationer. Men hur matchar man egentligen vin till detta? Ett säkert kort är att välja mångfacetterade viner. Champagne Läs mer…


Köttälskarens favoritvin till en tomahawk steak!

28 November, 2018 | , , , , , , , | 0 comments

    En tomahawk steak är en stor saftig köttbit av nöt. Det är en ryggbiff där man putsat benet och fått fram en extra lång benklubba. Efter drygt tjugo dagars mörning på benet får köttet en ovanligt intensiv, nötig och smörig smak.   Korta fakta om tomahawk steak Smak: saftig, intensiv, lät nötig Näringsvärde per Läs mer…


Vad avslöjar vinets färgnyans och intensitet? Vad kan vi utläsa av vinets dofter?

21 November, 2018 | , , , | 0 comments

Vin är inte bara vitt, rött, rosé eller orange. Färgskalan är enormt varierad i varje kategori vin. Intensiteten på utseendet och färgnyansen samt reflexer kan avslöja en hel del om vinet. Speciellt om man provar blint (obs! inte i mörkt glas) kan färgen ge ledtråd till vilken druva vinet är tillverkat av. Utseendet kan även Läs mer…


Vinprovning och höstmiddag på vinkällaren Grappe!

31 October, 2018 | , , , | 0 comments

I mitten av Oktober bjöd The Wine Company in journalister och frilansskribenter till en rustik middag med vinprovning på anrika vinkällaren Grappe, belägen på Östermalm i Stockholm. En trerätters middag intogs, samtidigt som en rad höstiga viner provades igenom ur sortimentet. Vinvalet komponerades av sommelier Linda Sorby, som till denna middag satsade på europeiskt ursprung, där kvalitet Läs mer…


Svenskarnas vinfavorit – Valpolicella

26 October, 2018 | , , , , , | 0 comments

Länge har svenskarna vurmat för den röda drycken från det populära vindistriktet Valpolicella. Området som ligger i Veneto, nordöstra Italien, är hem till både Amarone och Ripasso. Två mycket kraftfulla och omtyckta vinsorter. Men vad skiljer dem egentligen åt? The Wine Company förklarar skillnaderna i tillverkningen och tipsar samtidigt om två favoriter. Appassimento är den Läs mer…


Hur tar du bäst tillvara på de sista dropparna i vinflaskan?

21 September, 2018 | , | 0 comments

Är du osäker på vad du kan göra med vin som blivit över efter middagen? Släng det inte! Faktum är att det kan återvinnas på väldigt många sätt. The Wine Companys sommelier Linda Sorby tipsar om hur slattarna bäst tas till vara på. Det har aldrig varit så aktuellt att återvinna, egenproducera och kompostera som i dag, Läs mer…


Autentiskt Chianti Riserva!

08 August, 2018 | , , , , , | 0 comments

I Chianti produceras utsökta rödviner av högsta kvalitet. Druvorna som växer på mjukt böljande kullar under solmättade dagar och svala nätter ger upphov till särskilt nessrika viner. Årgång 2015 var dessutom en av de bästa någonsin med perfekt mogna druvor som skördades vid den mest optimala tidpunkten.   Edizione Limitata framställs av noga utvalda druvor Läs mer…