vintips


Det här skall du fylla glaset med vid tolvslaget!

21 December, 2017 | , , , | 0 comments

Prosecco, cava eller cremant, den mousserande drycken ses som ett självklart val till nyårsfirandet men kommer i många olika sorter. Bubblorna från den franska regionen champange anses dock vara den finaste av dem alla. Den populära drycken är både festlig, lyxig och gör sig bra till många olika maträtter. Trots att Champagne är ett litet Läs mer…


Så matchar du vinet till julbordet!

15 December, 2017 | , | 0 comments

  Julen närmar sig med stormsteg och med den följer årets stora mathelg. Julbordet bär med sig en mat- och dryckestradition som sitter djupt rotat hos många svenskar. Öl har länge varit ett självklart inslag på julbordet då det druckits mjöd vid juletid ända sedan vikingatiden. Den som däremot vågar gå emot traditionen och servera Läs mer…


Vinprovning på Trattoria Montanari

02 November, 2017 | , , , , , , , , , , , , | 0 comments

Förra veckan bjöd vi in journalister och frilansskribenter till höstig middag med vinprovning på Trattoria Montanari i Stockholm. Vi åt en trerätters middag och provade igenom en rad spännande viner ur sortimentet. Vinerna var utvalda med bakgrund i att de är unika hos oss, samtidigt som de håller hög kvalitét och kommer från framstående och Läs mer…


Bästsäljarlista – Topp 6 Viner!

08 October, 2017 | , , , , , , | 0 comments

Plats 1. Baroncello 2015 Från Sartori kommer denna Baroncello, som är precis så uttrycksfull och fruktig som man önskar sig när det handlar om ett vin från Veneto: saftigt friskt, livlig och med aromer av mogna körsbär samt en anstrykning av marsipan. Tanninerna ger vinet den kryddighet som det lätta, vitala rödvinet från den soldränkta Läs mer…


Fredagsfest med tacos och vin!

27 September, 2017 | , , | 0 comments

I Mexiko är tacon den klassiska nationalrätten och finns i hur många varianter som helst enligt min mexikanske vän och vinkollega Marcos Flores. Men när man ”uppfann” maträtten råder det tvivel om. Hur som helst är det ett sätt att ”bunta ihop” diverse ingredienser och stoppa i någon form av skal och äta utan kniv Läs mer…


Så matchar du vin till midsommarmaten

13 June, 2017 | , , , | 0 comments

  Den efterlängtade värmen är här och med det följer sommarens traditionsbundna glansnummer, älskad av många svenskar, nämligen midsommar. Sill, potatis och nubbe ses som självklara val när maten plockas fram. En dryck som ofta missas att serveras under festligheterna men som många föredrar är dock vin. Den onlinebaserade vinshopen The Wine Company tipsar därför Läs mer…


Vinprovning på M/S Mollly

09 May, 2017 | , , , , , , , , , , , | 0 comments

Den 3 Maj bjöd The Wine Company in till vinprovning av vårens nyheter med tema Frankrike, till båten M/S Molly i Stockholms Skärgård. Deltagarna bestod av vinintresserade mat och dryckesbloggare, samt mode och livsstilsjournalister. The Wine Company’s sommelier samt marknadsansvarig Linda Sorby var på plats och guidade igenom vitt, rosé och champagne. The The Wine Company Läs mer…


Sessantina Rosato inviger årets rosésäsong!

31 March, 2017 | , , , | 0 comments

Sommarfriskt rosé från Syditalien Mauro di Maggio och hans team på Cantine San Marzano har skapat något mycket speciellt med Sessantina Rosato. Vinet framställs av samma druvor som det populära, intensivt fruktiga rödvinet Sessantina Primitivo. Skillnaden är att musten endast vilar en kort tid på skalen efter den första pressningen. Därigenom utvecklas de typiska aromerna, Läs mer…


Att kombinera vin och fisk

31 January, 2017 | , , , , , , , , , , , | 0 comments

När det kommer till flod- och havsfisk finns det många idealiska kombinationer. Men det kan också bli mindre bra om de två kombineras på fel sätt. Tänk därför noga igenom vilket vin du serverar till just din fiskrätt. Ett viktigt hänsynstagande är tillagningsmetoden. Pocherad fisk får till exempel helt andra aromer än grillad fisk. En annan Läs mer…


Från 1500-talet till idag – framgångssagan Allegrini

25 January, 2017 | , , , , | 0 comments

Vinambassadör i Veneto sedan 1500-talet Historien om Veneto är nära förknippad med historien om vinproducenten Allegrini. I fem hundra år har de varit en av de ledande familjerna i regionen. I generation efter generation har de bedrivit vinodling – och samlat på sig en ovärderlig skatt av erfarenhet. Mannen som lade grunden för dagens goda Läs mer…