Vitt vin

Vitt vin av druvsorter som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, etc.


2015 är vinårets Rolls Royce

30 mars, 2017 | , , , , , | 0 comments

Vinproducenter världen över är eniga om att 2015 var ett extraordinärt vinår med stor potential att bli ännu bättre vid lagring. När det talas om bra vinår och årgångar är det ofta resultatet av ett specifikt klimat. The Wine Company reder ut vad som utmärker sig för just 2015 och vilka faktorer som spelar in för ett bra vinår.


Alla hjärtans dag: Imponera med vinkunskap på drömdejten

14 februari, 2017 | , , , , , , , , , , , | 0 comments

Kärlekens dag närmar sig med stormsteg och många har redan börjat smida planer för att få till den perfekta dejten. The Wine Company hjälper därför till med kunskap som garanterat kommer att imponera på partnern under dejten. Vet du exempelvis vad tanniner är eller hur vinet får sin färg?


Att kombinera vin och fisk

31 januari, 2017 | , , , , , , , , , , , | 0 comments

När det kommer till flod- och havsfisk finns det många idealiska kombinationer. Men det kan också bli mindre bra om de två kombineras på fel sätt. Tänk därför noga igenom vilket vin du serverar till just din fiskrätt. Ett viktigt hänsynstagande är tillagningsmetoden. Pocherad fisk får till exempel helt andra aromer än grillad fisk. En annan Läs mer…


Vin till sommarens grillmiddagar – så ska du tänka!

12 juli, 2016 | , , , , , | 0 comments

​Matlagning på terrassen, balkongen eller på en klippa är inte bara gott utan skapar gemenskap på högsta nivå. Grillad mat går att variera i oändlighet med allt från en kryddig köttbit, syrliga grönsaker till smakrika ostar. Med alla dessa grillmöjligheter kan val av dryck till maten ibland kännas svårt, The Wine Company tipsar därför om hur du ska tänka när du väljer dryck.


Så väljer du rätt viner till vegetariska trendmaten

01 juni, 2016 | , , , , | 0 comments

Vegetariskt är en av de starkaste trenderna inom mat just nu. Orsaken är inte bara växtrikets nyttiga innehåll och berikande smaker utan även konsumentens vilja att verka för en mer hållbar miljö. The Wine Company har i samarbete med Kocken Jonas Lagerström, som bland annat är medlem i Svenska Kocklandslaget och driver restaurang Yolo, tagit fram flera råd och tips.


Vin och mat – Kaliforniska frestelser!

24 maj, 2016 | , , , , , , , , , , | 0 comments

  I Kalifornien odlas över hundra druvsorter i olika jordar och klimatzoner. I denna enorma mångfald har en handfull druvsorter gjort de kaliforniska vinerna kända i hela världen. Zinfandel, cabernet sauvignon, chardonnay eller sauvignon blanc passar perfekt till det kaliforniska köket som är lika mångfacetterat som utbudet av viner. Människor som invandrat har fört med Läs mer…


Grüner veltliner – vad passar till?

18 maj, 2016 | , | 0 comments

GRÜNER VELTLINER Grüner Veltliner kallas ofta bara för veltliner och är den mest betydelsefulla inhemska druvsorten i Österrike. Den ger fruktiga och kryddiga viner som kan drickas unga, men även tillåtas mogna då druvan har en fantastisk åldrandepotential. Veltliner är i de flesta fall torra viner. Druvsorten härstammar dels från traminer, dels från en druvsort vid Läs mer…


Dagbok från Nya Zeeland – Hawkes Bay

19 april, 2016 | , , , , | 0 comments

Den vinregion som ligger längst bort från oss i Europa är förmodligen Central Otago på Nya Zeelands sydö. Men trots det stora avståndet är det de klassiska europeiska druvsorterna som dominerar landets vinproduktion. Nya Zeeland har gjort sig känt i hela världen för sin unika sauvignon blanc-stil och bjuder på ett fascinerande utbud av fruktiga Läs mer…


Dagbok från Nya Zeeland: I Marlborough – Sauvignon Blanc, gamla flodbäddar och hållbar odling

07 april, 2016 | , , , | 0 comments

Det låter otroligt men faktum är att drygt 77 % av Nya Zeelands vinproduktion är koncentrerad till staden Blenheim i regionen Marlborough. Totalt upptar odlingarna 23 000 hektar och 17 000 av dem är vigda åt sauvignon blanc-druvan som liksom en del andra druvsorter har närmast perfekta förutsättningar här. Odlingsområdet ligger på 42 grader sydlig bredd, har Läs mer…


VINSKOLA – Champagne

03 november, 2015 | , , , , , , , | 0 comments

Champagne – från källare till fat Méthode champenoise Vad skiljer en champagne från andra mousserande vin? Kanske har du ställt dig den frågan ibland. Svaret hittar du här. Champagne framställs uteslutande av druvor från regionen Champagne. Dessutom föreskriver lagen att endast sorterna chardonnay, pinot noir och pinot meunier får användas. Blandningsförhållandet mellan druvorna är däremot helt upp till källarmästaren. Druvorna skördas för hand Läs mer…