Meny
Vinregioner

Kinesisk konstnär illustrerar vinetiketten till Château Mouton Rotschild

Den kinesiske konstnären Xu Lei, född 1963, har skapat etiketten som kommer att pryda Château Mouton Rotschild årgång 2008. Xu Lei, konstnärlig ledare för museet för samtida konst i Peking, har tolkat det klassiska Moutonemblemet och låtit gravera etiketten med den kinesiska symbolen för siffran åtta.

Priset på vinet steg markant då det redan för ett år sedan började ryktas om att etiketten skulle skapas av en kinesisk konstnär. Och de senaste veckorna har marknadspriset tredubblats. Intresse, efterfrågan och pris har ökat dramatiskt sedan det kommunicerades att etiketten visar den kinesiska symbolen för åtta.

Redan 1924 började Rotschilds använd olika konstnärer för att skapa etiketterna till Château Mouton Rothschild. Bland dessa återfinns bl a Andy Warhol , Pablo Picasso.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar