Meny
Vinregioner

I konkurrens med Toskana

När det gäller kulinariska höjdpunkter har vackra Emiglia Romagna mycket fantastiskt att erbjuda, t.ex. parmaskinkan eller Aceto Balsamico. Även det världsberömda bilmärket Ferrari är hemma här.

Emiglias viner har däremot inte spelat någon större roll. Toscana i söder och Piemont i nordväst ligger allt för nära.  Ändå produceras här en del mycket intressanta viner, som utmärks av hög kvalitet och förmånliga priser. I det milda medelhavsklimatet, som påminner om klimatet i Toscanas vinområden, växer vita viner lika bra som röda viner. I motsats till den berömda grannen i söder finns här en stor mängd inhemska druvsorter. Här finns t ex Bonarda eller Malvasia, som växer sida vid sida med internationella druvsorter som Cabernet Sauvignon eller Merlot. Regionens kanske mest berömda vin är det något mousserande Lambrusco, men vinodlare som Christina Gimignani har bevisat, att Emiglias mark är mycket lämplig för storartade viner.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar