Meny
Vinregioner

Napa Valley

Napa Valley är förmodligen Amerikas mest kända vinodlingsområde och Napaviner var de första vinerna från Nordamerika som kom till Europa för att stanna.

Den underbart vackra Napadalen gör en vid sväng 50 kilometer i nordöstlig riktning. Dalens nedre del i närheten av San Francisco är ganska kylig då dimman från San Francisco Bay sveper in över dalen. Idealiska förutsättningar för sorter som Pinot Noir eller Chardonnay. I det mellersta, något varmare område växer druvsorter som Cabernet Sauvignon, Merlot eller också Syrah. Den kaliforniska specialiteten Zinfandel hör däremot hemma i den varmare övre delen av dalen.

Napa har lockat mycket folk som vill investera i området och därför hittar man här bredvid traditionella och väl ansedda ”Wineries” även många, delvis även mycket små ”Boutique Wineries”.

Intriger och konflikter Napa Valley. Ett tips om du vill ha lite schysst läsning, kanske inför jul- och nyår är James Conaways bok ”The Far Side of Eden: New Money, Old Land, and the Battle for Napa Valley”. Du hitter den till exempel på Adlibris.

Cabernet-Sauvignonviner hos The Wine Company

Amerikanska viner hos The Wine Company

Inga kommentarer

    Lämna ett svar