Meny
Vinregioner

Marlborough, Nya Zeeland – Centrum för Sauvignon Blanc

Nya Zeelands största vinodlingsområde sträcker ut sig längs Wairau River, på den södra öns norra spets. De stora vinfälten omges av höga bergskedjor. När de första vinbergen anlades 1973 i Marlborough var det starten för vinodlingen på den södra delen av ön. Här fick Sauvignon Blanc ett fantastiskt uppsving i mitten av 80-talet. En druvsort som härstammar från Loiredalen i Frankrike, och som används i viner som Sancerre eller Pouilly-Fumé.

Sauvignon Blanc från Nya Zeeland blev framgångsrik på grund av sin särskilda stilistik. Viner från denna region är kända för sin ovanligt intensiva, koncentrerade fruktarom. I Sauvignon Blanc hittar man huvudsakligen aromer från krusbär, gräs och gröna frukter. Dessa viner passar till kräftor, musslor och fisk.

Förutom det utomordentliga Sauvignon Blanc hittar man i Marlborough även lätta och uppfriskande viner, som Chardonnay, Riesling och Grauburgunder. Bland de röda vinerna från Marlborough bör framför allt Pinot Noir nämnas.

Sauvignon Blanc viner hos The Wine Company

Inga kommentarer

    Lämna ett svar