Meny
Kul/Bra att veta

Robert Mondavi, vinet var passionen

Napa Valley

Napa Valley

Robert Mondavi är ett på den amerikanska legenden ”från diskare till miljonär“. Jämförelsen kanske inte är helt korrekt men sanningen ligger inte långt borta. Robert Mondavi har alltid satsat sina pengar och all sin energi på sin stora passion – vinet!

Robert Mondavis föräldrar kom inte från någon vinodlarkultur utan hade sina rötter i gruvdriften. Men då familjen slog sig ned i Kalifornien började den unge Robert Mondavi drömma om att skapa Amerikas främsta vindgods.

Byggandet av “the Mondavi Winery“ startade 1966. Han använde samma stil och arkitektur som de spanska missionärerna tog med sig då de kom till Napa Valley. Med en revolutionär byggnaden, som präglades av Robert Mondavis vision, ville han sprida ett budskap om vin och njutning över hela världen. På kort tid lyckades Robert Mondavi att etablera sig bland världens ledande vinproducenter. Hans viner är mycket uppskattade bland vinkännare och otroligt populära bland vinälskare.

Robert Mondavi fokuserade inte bara  på sällsynta premiumviner. På hans Woodbridge Winery i Lodi producerar man även högklassiga viner till förmånliga priser. På sätt kan kulturen och budskapet om fina amerikanska viner, till gynnsamma priser, spridas till stora delar av världen.

Mondavi var mer än bara en första klassens vinodlare, han var också en pionjär och samtidigt arkitekten bakom den amerikanska vinrevolutionen. Därmed har han med all rätt en plats i den internationella vinvärlden och “Hall of fame“, som smyckas av så legendariska namn, som markis Antinori, Baron de Rothschild och Miguel Torres.

Vi rekommenderar:

Woodbridge Twin Oaks Zinfandel

Woodbridge Twin Oaks Zinfandel

Oakville Cabernet Sauvignon

Oakville Cabernet Sauvignon

Inga kommentarer

    Lämna ett svar