Meny
Vinregioner

Walker Bay / Sydafrika

Sydafrika

Sydafrika

Walker Bay är en av de minsta vinregionerna i Sydafrika, men kanske den mest spännande. I de flesta andra vinregioner produceras viner som påminner om röda Bordeaux eller vita Loire men här dominerar en annan vinstil – Burgundy (Bourgogne).

Anledningen till detta är att Walker Bay ligger cirka 150 kilometer öster om Kapstaden och direkt vid havet. Genom påverkan från havet och de svala eftermiddagsvindarna, som har sitt ursprung i Antarktis, påminner klimatet om det i det franska Bourgogne.

Även jorden här är lik det i Bourgogne. Jorden är kalkrik vilket ger fina förutsättningar för att odla Chardonnay och Pinot Noir. Intressanta Sauvignon Blancs produceras också här eftersom de trivs i det svala och torra klimatet.

Vinerna som tillverkas här i burgundisk stil står sig mycket väl i konkurrensen med de mycket dyrare som kommer från det traditionella Bourgogne/Burgundy.

Sydafrikanska viner hos The Wine Company

Inga kommentarer

    Lämna ett svar