Meny
Vinregioner

Rheingau

Rheingau

Rheingau

Rheingau är en av de vackraste men samtidigt en av de minsta vinregionerna i Tyskland. Ca. 3.000 hektar vingårdar är planterad med vinrankor och mer än 90% av marken är planterad med den ädla Rieslingdruva. Inget annat område i Tyskland kan skryta med en så hög procentsats.

Klimatet i Rheingau är mycket speciellt. Området ligger utmed Rhein och har ett perfekt ”solläge”, i söderriktning. Den majestätiska floden Rhein har också stort inflytande på klimatet och kan mildra både extrem kyla och värme. Dessutom lagrar den magra skifferjorden värme från solljuset och ger den tillbaka till vinstockarna under nätterna. Skifferjorden ger Rieseling från Rheingau en fin och delikat mineralisk ton.

Förutom druvan Riesling odlar man här även Pinot Noir.

Tyska viner hos The Wine Company

Inga kommentarer

    Lämna ett svar