Meny
Vinregioner

Ribera del Duero

Ribera del Duero

Ribera del Duero

Ribera del Duero ligger cirka 30 kilometer öster om Castilla-Leon och är det område som har utmanat den stora, traditionella vinregionen i Spanien, Rioja. Det är också en region av ytterligheter och det är kanske därför som Ribera del Duero har lyckats producera en mängd lysande och imponerande viner.

Den långa, svala hösten i Ribera del Duero följs av en kall vinter, frost i maj och en kort och mycket varm sommar. Stora temperaturskillnader är vanligt, t.o.m. upp till ca 20 grader. Temperaturskillnaderna ger vinet en stark, kraftfull och koncentrerad karaktär men samtidigt mycket elegans och stilistik.

Den mest betydande druvan är Tinto Fino, en variant av spanska Nobel druvor Tempranillo men sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot och Malbec också godkända. Druvor som har importerats av Bodega Vega Sicilia redan för över 100 år sedan.

Vad tycker du om viner från Ribera del Duero? Skriv vad du tycker i kommentarfältet.

Spanska viner hos The Wine Company

Inga kommentarer

    Lämna ett svar