Meny
Vinregioner

Barolo – de röda vinernas konung

Piemonte

Piemonte

Piemonte har en alldeles särskild ställning bland Italiens vinodlingsområden. Området befinner sig i en stor dal omgiven av berg och är den enda regionen som inte påverkas av havets inflytande. Det kontinentala klimatet med varma somrar och kalla vintrar ger karaktär till det underbart vackra landskapet. Men framförallt har det skapat otroligt intressant och spännande druvsorter.

Piemontes medelpunkt är den cirka 1000 hektar stora regionen Barolo. Många experter säger att vinet är “de röda vinernas konung“. Barolo produceras av en av världens främsta druvsort Nebbiolo. Druvan ger en mycket fin stilistik och dess komplexitet jämförs ofta med Pinot Noir.

Med detta vin har Piemonte utvecklats till ett kulinariskt paradis. I nästan inget annat italienskt landskap kan man njuta av en så fulländad och perfekt symbios mellan vin och mat.

Vad tycker du om viner från Barolo? Skriv vad du tycker i kommentarfältet.

Vi rekommenderar:

Barolo ComEravamo 2005

Barolo ComEravamo 2005

Inga kommentarer

    Lämna ett svar