Meny
Röda viner / Vinregioner

Månadens Vin – Juni

Twin Oaks Zinfandel 2009

Ett vin ur premium-serien från Mondavis Woodbridge Winery. Vinet glänser körsbärsrött med purpurfärgade reflexer och doftar efter körsbär, skogsbär och lakrits. Smaken är rund, mjuk och tanninerna är harmoniska. Finishen präglas av vanilj med något rökiga nyanser från ekfaten (barriques).

Vinet passar bra till knaprig lammstek, pasta bolognese, grillat kött eller mogen ost som Comté eller Gruyères.

Twin Oaks Zinfandel

Twin Oaks Zinfandel

WOODBRIDGE TWIN OAKS

PREMIUMVINER FRÅN LODI

Vingodset Woodbridge be?nner sig i Lodi och det var där allt började för familjen Mondavi. Roberts far, en italiensk invandrare, ?yttade till orten 1928 för att som druvodlare tjäna ihop till familjens uppehälle. 1979 köpte Robert Mondavi „The Woodbridge Winery“, en kooperativ förening för vintillverkning. Där moderniserade han vinkällaren för att kunna producera stora viner. Twin Oaks-vinerna är godsets bästa produkter. Druvorna selekteras omsorgsfullt, jäser och bearbetas på ett naturligt sätt och får sedan mogna i fransk barriques. Det här är viner från Kalifornien, som vini?eras enligt europeisk tradition. Sorten Zinfandel står bakom framgången hos Kaliforniens vinodlare. Vinerna som pressas ur denna druvsort, har inte minst tack vare Robert Mondavi, varit med om en imponerande utveckling: ur det en gång restsöta rosévinet „Blush“ har kraftiga, sammetslena viner med tydlig touch av trä skapats. Twin Oaks Zinfandel är ett rött vin som är fylligt, kraftigt och har en frukt och harmonisk struktur.

Vad tycker du om viner från Mondavi/Kalifornien? Skriv vad du tycker i kommentarfältet.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar