Meny
Vinets ursprung / Vinländer / Vinregioner

Constantia / Sydafrika

Sydafrika

Sydafrika

Constantia – lång vinodlartradition

Constantia är Sydafrikas första vinodlingsområde och det historiskt viktigaste. Det är dessutom det vackraste. 1661, i det underbara Constantia vid Godahoppsudden, grundades den sydafrikanska vinodlingen. Sedan dess ser man vinodlingar på, Taffelbergets båda sidor, sluttande ner mot den Indiska Oceanen och Atlanten.

Förr producerade man i första hand vin som proviant för skeppen som tillhörde Dutch East India Company. Vinet lastades då för hemresan via Godahoppsudden.

Drygt hundra år senare var det framför allt söta viner som producerades här. De blev snabbt världsberömda. Och så populära att till och med kungar och kejsare, ja till och med Napoleon Bonaparte, var köpare av dessa viner! Oavsett pris.

Under 18:e århundradet var viner från Constantia exklusivare och betydligt dyrare än de flesta viner från Europa. Ja, till och med dyrare än de eftertraktade vinerna från Bordeaux. Från Kapstaden skeppades under många år viner från Constantia ut över hela världen.

Vad tycker du om viner från Constantia? Skriv vad du tycker i kommentarfältet.

Vi rekommenderar följande Sydafrikanska viner:

Kleindal Chenin Blanc

Kleindal Chenin Blanc

Blue Ocean Chardonnay

Blue Ocean Chardonnay

Long Beach Shiraz Ruby Cabernet

Long Beach Shiraz Ruby Cabernet

Inga kommentarer

    Lämna ett svar