Meny
Recept / Vin & Mat

Sallad Nicoise och La Rose Cinsault med vintips

En sallad från Nice!
Detta är sommar, sol, hav, södra Frankrike …

För 6 personer

Sallad
6 tomater
1 grön paprika
1 lök
3 kokta ägg
200 g tonfisk på burk
12 ansjovis filéer i olja, på burk
Svarta oliver – efter smak
1 salladshuvud
1 liten gurka
färsk basilika och persilja

Koka äggen och låt den svalna.

Skölj sallad, tomater, paprika och gurka och skär dem sedan i bitar. Blanda sedan grönsakerna.

Dekorera med oliver, tonfisk, ansjovis, ägg samt basilika och persilja.

Vinegrette
1 matsked Dijonssenap
6 matsked olivolja
3 matsked vinäger
Salt, Pepper

Blanda i vinegretten precis före servering.

Till den specialitet från Nice rekommenderar vi La Rose Cinsault från Languedoc-Rousillon. Ett mycket bra sommarvin!

Smaklig måltid!

La Rose Cinsault

La Rose Cinsault

Inga kommentarer

    Lämna ett svar