Meny
Vinregioner

Alto Adige – Italienska viner från norr

Upptäck Bolzano och Merano 

Alto Adige

Alto Adige

För Italien och italienarna är Tirolregionen intill den österrikiska gränsen ett viktigt vinområde. Men hos oss är den fortfarande relativt okänd. Det är alltså dags att upptäcka de utmärkta italienska vinerna som kommer från detta härliga alplandskap kring Bolzano och Merano!

Regionens namn kommer från floden Adige. Det fantastiska klimatet ger underbara vinstockar. Sommaren i den stora dalen hör till Italiens varmaste men på natten blir det svalt. På så sätt kan druvorna behålla en lagom andel syra.

De vita italienska vinerna ger landskapet karaktär. De olika Chardonnay– och vita Bourgognesorterna sträcker sig över stora delar av landskapet. Även röda viner växer utmärkt här. Framför allt Pinot Nero och  Spätburgunder, men också Cabernet Sauvignon och Merlot. En alldeles särskild specialitet är Lagrein. Av denna druva produceras röda italienska viner och roséviner.

Kooperativa föreningar är mycket viktiga i Alto Adige. Skillnaden mellan kooperativa föreningar i Alto Adige och de i andra regioner (världen över) är: de kooperativa föreningarna i Alto Adige producerar praktfulla viner och hör till världens absolut bästa.

Italienska viner hos The Wine Company

Inga kommentarer

    Lämna ett svar