– 250g ris
– 140 g tonfisk (ej i olja)
– 1 burk majs (ca. 220 ml)
– 2-3 tomater
– 2 hårdkokta ägg
– 4 matskedar olivolja
– 2-3 matskedar vinäger
– 1 matsked dijonsenap
– ev. majonnäs
– 1 liten lök
– salt, pepper, persilja, basilika, gräslök
Koka riset och låt det svalna.
Koka äggen och låt dem svalna.
Skär tonfisken i små bitar och lägg bitarna i en skål.
Tillsätt hackade tomater, majs, ris och hackat ägg.
Förbered vinegretten i en separat skål. Blanda olja, vinäger, senap, salt och peppar. Mixa ordentligt. Tillsätt ev. lite majonnäs efter smak.
Blanda vinegretten med salladen och tillsätt slutligen hackad lök, persilja, basilika och gräslök.
Färdig! Enkelt och uppfriskande!
Bon appétit!
Har du provat detta recept och vin i kombination? Gillade du maten och vinet? Skriv och berätta i kommentarfältet.
Inga kommentarer