Meny
Vinregioner

St. Julien / Bordeaux

Försklassiga viner från Haut Médoc 

Langoa Barton Saint-Julien

Med nätt och jämt 900 hektar är St. Julien den minsta av de 4  kommunerna i regionen Haut Médoc. Trots att man här producerar utomordentliga och utsökta viner, står denna vackra kommun lite i skuggan av både Margaux och Pauillac. Kanske beror det på att ingen av de eftertraktade Premier Crus kommer härifrån. Å andra sidan finns här några av de mest kända slotten i Bordeaux, som till exempel Chateau Léoville-Las-Cases och Chateau Léoville Barton.

Klimatet här är likt det i de andra kommunerna Haut Médoc. Atlanten ger en behaglig värme men ibland även ett svalare klimat. Vinerna skiljer sig från dem som kommer från andra kommuner, och det finns en fascinerande länk mellan de charmanta och tilltalande vinerna från Margaux och de maskulina och ibland stränga vinerna från Pauillac eller St. Estèphe.

Ett förstklassigt St. Julienvin har lång livslängd med enastående potential för utveckling och mognad.

Vi rekommenderar:

Chateau Langoa Barton

Inga kommentarer

    Lämna ett svar