Meny
Vinregioner

Intresserad av Vinprovning?

En vinprovning är ett bra sätt att bekanta sig med vin. En erfaren sommelier kan lära dig att njuta av vin på nya sätt samtidigt som det är ett trevligt nöje. Här hittar du en miniguide från Wine Spectator där de visar hur du provar rödvin. Wine Spectator bör kunna ett och annat om vinprovning, då de varje år provar runt 15 000 olika viner.

Naturligtvis har Wine Spectator provat The Wine Company´s viner. När det kommer till röda viner så har de till exempel gett Barolo ComEravamo 2005 90 poäng och den välsmakande fransosen Château Langoa Barton 2006 hela 91 poäng. Vin med 90 poäng eller mer benämner de som Outstanding: a wine of superior character and style”, med andra ord ett exceptionellt gott vin. Att inkludera ett riktigt ”bra” vin i en vinprovningen är ett bra sätt att skaffa sig en referenspunkt gentemot andra viner. Vid ett blindtest får man ju dessutom chansen att se hur pass väl deltagarna skiljer ett exklusivare vin och dess karaktär från till exempel ”vardagsviner”.

Om du vill arrangera en företagsaktivitet så kan en vinprovning tillsammans med en sommelier vara aktuellt. En provning kan vara ett avslappnande sätt att avsluta en konferens på, samtidigt som deltagarna får chansen att lära sig lite mer om vin. Varför inte ta en titt på vad BokningsBolaget har att erbjuda?  De tipsar om vinprovningar med kända sommelierer på sina olika konferensanläggningar runt om i landet.

Vi är naturligtvis nyfikna på vilka erfarenheter våra läsare har av vinprovningar. Skriv gärna en kommentar nedan om vilket upplägg du rekommenderar eller vilka viner som du helst provar. Kanske har du haft en provning med viner från The Wine Company?

Inga kommentarer

    Lämna ett svar