Meny
Recept / Vin & Mat

Ramslök-pesto

Ingredienser för 4 personer:
50 g ramslök
20 g pinjekärnor
2 vitlöksklyftor
100 ml olivolja
Salt, peppar
50 g riven parmesan

Tillredning:
Skär bort lökens tjocka stjälkar, de tunnare kan användas. Tvätta därefter löken, skaka av vattnet och lägg dem i ett kärl med höga kanter/väggar. Tillsätt vitlöken till ramslöken, samt pinjekärnorna och parmesanosten. Mixa allt med en stavmixer samtidigts som du tillsätter olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.

Pesto passar utmärkt som pastasås men också som tillbehör till grillat kött.

Tips: Om du tillreder peston i förväg, vänta med att tillsätta pinjekärnor, vitlök och parmesanost. Dessa ingredienser förkortar hållbarheten. Spara din pesto i en glasburk och täck med ca 1 cm olivolja. Tillslut väl med lock. Det bör vara ca 3 cm mellan peston och locket.

Det passande vinet:
Saftigt griskött och fågel är något man gärna grillar och vår pesto passar perfekt. Här bjuds det på knaprigt fett och kryddade rostaromer – då gäller det att vinet hänger med. Vitt, kraftigt och temperamentfullt, gärna mognat i barrique, ska det vara. Ska vinet vara rött, bör man hålla sig till lite lättare sorter. Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Pinot Noir, Spätburgunder och Gamay är här de rätta druvsorterna.

Vi rekommenderar:

Long Beach Chenin Blanc Sileni Cellar Selection La Croix des Vignes

 

 

 

 

 

 

Har du provat detta recept och vin i kombination? Gillade du maten och vinet? Skriv och berätta i kommentarfältet.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar