Meny
Vinregioner

Mosel-Saar-Ruwer (Tyskland)

Mosel Saar Ruwer

Tillsammans med floden Saar utgör floden Ruwer endast ca 11 % av området Mosel-Saar-Ruwer. I motsats till andra områden för vinodling har vinstockarna här ingen vidsträckt yta. Tvärtom, på dessa branta sluttningar är vinodling en riktig konst och det är inte många vinodlare som är beredda att investera här. Maskiner gör ingen nytta, samtliga arbeten måste utföras för hand, från vinstockarnas skötsel till själva skörden. Det finns därför inte många vingods i området, men de som finns är framgångsrika. Vinbergen längs floden Ruwer ligger ca 100 meter högre än vid floden Mosel, vilket innebär att temperaturen är ungefär 0.5 grader lägre. Därigenom mognar druvorna långsamt, vilket gör att de flesta Ruwer-Riesling-vinerna är utpräglat aromatiska och strävt friska. Då de har mycket tid på sig för att samla näringsämnen och mineraler ur den kärva skifferjorden märker man den fina mineraliteten i smaken.

Vad tycker du om viner från Mosel Saar och Ruwer? Skriv vad du tycker i kommentarfältet.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar