Meny
Vinregioner

Månadens Vin – Augusti

Jaboulet Secret de Famille Côtes du Rhône A.C. 2007

Ett kraftigt, fylligt och aromatiskt Côtes du Rhône, som visar hela den potential som finns i årgången 2007. Doften påminner om svarta körsbär och pepparkakskryddor. Därtill kommer druvsorten Syrahs rökiga smakkomponenter, som påminner om lakrits. Vinet visar rejäl kropp och är väl strukturerat tack vare mogna tanniner. Jaboulet Aîné är ett av de mest traditionsrika företagen vid Rhône.

Jaboulet Cotes du Rhone

 

 

 

 

 

 

MAISON PAUL JABOULET-AÎNÉ

Stora viner från Rhône

Rhônevinerna tillhör världsklass och är starkt föknippade med namnet: Paul Jaboulet Aîné, „pionjären för hela Rhône“ (Hugh Johnson). Nästan ingen producent har en så stark koppling till Rhône. Vingården grundades 1934 och med 1961 års Hermitage „La Chapelle“ producerade man det första vinet från norra Rhône som betygsattes med 100 poäng av R. Parker. Sedan 2006 producerar Caroline Frey med stor framgång gårdens viner.

ETT PARADIS MED VINSTOCKAR I SÖDRA FRANKRIKE

Les Côtes du Rhône

Med romarnas ankomst för mer än 2000 år sedan började uppsvinget för ett av världens underbaraste vinlandskap: Rhône. De enastående vinbergen längs ?  oddalen hör till de äldsta i Frankrike. Här producerar man viner, som hör till de verkligt stora i världen.
Sydliga Rhône med sitt varma Medelhavsklimat är ett paradis för vintillverkning.
På den kalkhaltiga jorden på låglandet i Alpernas närhet produceras autentiska, kraftfulla röda viner av druvsorterna Syrah, Grenache, Mourvedre och Cinsaut. Dessa voluminiösa viner har smak av mogna frukter, druvor och bär samt inslag av kryddor som  påminner om oliver eller soja. De vita vinerna från Côtes du Rhône präglas av praktfull frukt och fascinerande komplexitet.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar