Meny
Vinregioner

Mendoza / Argentina

Mendoza är Argentinas största och viktigaste vinregion och samtidigt den vackraste och mest spännande. Regionen ligger direkt vid foten på Andernas och Amerikas högsta berg Aconcagua (över 7000 m högt). En del vinberg befinner sig 1000 m över havet och hör därmed till världens högsta vinberg. Druvorna profiterar här å ena sidan på Andernas lösa svämjord och å andra sidan på det varma kontinentala klimatet, som mildras av höjdläget och det rika trädbeståndet. Vinstockarna får  hushålla med vattnet, eftersom den genomsnittliga nederbörden i regionen endast är 200 mm per år. Men den svala luften från Andernas höjder sveper även in över Mendoza, vilket innebär att de bästa vinerna inte har någon brist på finess.

Vad tycker du om viner från Mendoza? Skriv vad du tycker i kommentarfältet.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar