Meny
Vinregioner

Champagne

Champagne Jacquart

Champagne är en mycket berömd region och dess viner är kända bland de flest. Det finns knappt någon som inte känner till detta bubblande mästerverk. Ett mästerverk må det vara men det går att hitta mycket prisvärd champagne trots den aura av lyx som omger vinet.

Champagnens historia är ganska kort. Vinodlingen i regionen är betydligt äldre, men tidigare var vinet ljusrött och helt utan bubblor. Slumpen och naturen ligger bakom historien om hur bubblorna kom till.

Champagnekulturen hade sitt ursprung under 18:e århundradet. Drycken är ett resultat av det svala nordliga och kontinentala klimatet, den täta kritjorden (som endast förekommer i Champagne och Chablis) och de tre druvsorterna Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Meunier. Och champagneproducenternas skicklighet!

En bra champagne behöver gott och väl 3 år från druvskörden till dess att den kan drickas. Denna tid behövs för en första jäsning, en andra jäsning i flaska och mognad källare.

Se våra Champagne-viner här.

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar