Meny
Vinregioner

Pfalz (Tyskland)

Pfalz

Pfalz präglas av härligt romantiska och berömda vinorter. Dessa ligger längs Rhendalen. Pfalz hör till Tysklands varmare vinodlingsområden och samtidigt till dem med minsta mängd nederbörd. Druvorna har alla möjligheter att mogna på vinstockarna, vilket ger vinerna den fylliga och angenäma karaktären. Ändå är vinerna ganska olika. Det beror på de stora skillnaderna i jordens struktur. De som tror på ”terroir”-tanken får här vatten på sin kvarn.

Medelpunkten för all vinproduktion i Pfalz är Riesling, som här är något ymnigare än i det något kyligare norra Rheingau. Förutom denna sort har även Bourgognesorter, som ”Weiß- eller Grauburgunder”, blivit allt viktigare. Och tack vare klimatet, växer här också röda viner alldeles utmärkt, framför allt det fina och gracila Spätburgunder.

Tyska viner hos The Wine Company

Inga kommentarer

    Lämna ett svar