Meny
Mattips / Vin & Mat

Vintips till höstens alla middagar

Vintips till höstens alla middagar

Hösten bjuder på mängder av fantastiska mattillfällen innehållande till exempel viltkött, bär, äpplen och svamp. Till höstmaten passar det också ofta bra att ta fram de mer smakrika vinerna till middagsbordet. The Wine Company tipsar om vinerna som passar utmärkt till några av våra mest populära hösträtter.

Kantarellsoppa
Kantarellsoppa är ofta gräddig i smaken och innehåller för det mesta någon typ av mjölkprodukt. Därför behövs ett vin som inte har för hög syrahalt men med tillräckligt kraftig smak för att kunna matchas med den karaktäristiska kantarellsmaken.

Druva som oftast passar: Weißer Burgunder (Pinot Blanc)
The Wine Company tipsar: 2009 Weißer Burgunder Trocken, Baden, Weinkeller Ehrenkirchen
Pris: 79 kronor

Svartsoppa
Detta är en rätt med rustik karaktär och distinkt smak, därför bör vinet peka i samma riktning. För denna typ av mat passar Silvaner perfekt – inte för komplicerat, känsligt eller fruktigt och med balanserad, lagom framträdande syra.

Druva som oftast passar: Silvaner
The Wine Company tipsar: 2009 Kreuzberg Silvaner Trocken Franken, WG Divino Nordheim
Pris: 89 kronor

Kantarellsmörgås
Kantareller har en subtil, aromatisk smak som kräver ett lagom kraftigt vin med balanserad och inte för framträdande syra. Därför passar Burgunder utmärkt till kantarellsmörgås.

Druva som oftast passar: Grauer Burgunder (Pinot Gris)
The Wine Company tipsar: 2010 Königschaffhauser Vulkanfelsen Grauburgunder Trocken, WG Königschaffhausen
Pris: 89 kronor

Rådjurssadel
Rådjur har ett finfibrigt och aromatiskt kött som passar bra med ett mjukare vin utan för kraftiga tanniner. Viner tillverkade av druvsorterna Merlot och Pinot Noir passar därför ofta bra.

Druva som oftast passar: Merlot
The Wine Company tipsar: Cheval Noir (en cuvée med främst Merlot men också en liten del Cabernet Franc)
Pris: 179 kronor

Älgköttbullar
Älg har en aromatisk och relativt kraftig smak som passar bäst med ett lite mer karaktärsstarkt vin. Samtidigt får vinet inte vara för tungt och dominant. Cabernet Sauvignon passar därför bra till denna rätt.

Druva som oftast passar: Cabernet Sauvignon
The Wine Company tipsar: 2008 Estoras BLaufränkisch-Cabernet Sauvignon, Schlossweingut Esterhazy
Pris: 119 kronor

Harstek
Vin från såväl Rioja som Bordeaux passar bra till hare, men varför inte prova det med rosévin gjord på Cabernet Sauvignon? Denna rätt kräver ett rosévin med den begränsad fruktighet som passar bra till köttets lätt metalliska toner. I Provence dricker man ofta rosévin till ljusare kötträtter, till exempel lamm.

Druva som oftast passar: Cabernet Sauvignon
The Wine Company tipsar: 2009 Los Vascos Cabernet Sauvignon Rosé
Pris: 98 kronor

The Wine Company är en helt ny aktör på den svenska marknaden för vin på nätet. Bakom satsningen står den ledande vinleverantören Hawesko Group. I sortimentet finns ett brett utbud av rött vin, vitt vin, rosévin, mousserande vin och champagne från regioner och druvor som är populära bland svenskarna. Viner som passar till alla typer av tillfällen och som normalt inte finns på Systembolaget. Bland guldkornen märks exempelvis det franska vinet Rothschild (Lafite)Merlot samt Monsanto Chianti från Italien.

Som kund handlar du enkelt och bekvämt ur vår vinshop online medan vi tar hand om resten. The Wine Company beaktar de speciella svenska föreskrifterna och EU-reglerna och vi tar hand om betalning av alkoholskatter för din räkning. Leverans sker från Hamburg direkt hem till dig.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar