Meny
Handel & marknad

Ökad försäljning av alkohol över nätet

På dn.se kan man idag läsa att tullens beslag av internetbeställd alkohol har femfaldigats mellan 2010 och 2011. Samtidigt har också antalet aktörer som säljer alkohol över gränsen ökat markant.

Enligt ett EU-domslut 2007 har privatpersoner rätt att importera alkohol för eget bruk. Alkoholskatt ska dock betalas i Sverige. Så tolkar svenska staten domen. Men här råder det olika uppfattningar. Enligt dn.se finns det två kategorier av företag som säljer alkohol över internet: de som är registrerade och betalar svensk skatt och de som betalar annan EU-skatt och därmed låter kunden ta ansvar för om alkoholskatt ska betalas i Sverige.

Vi på The Wine Company får ofta frågor om vilka regler som gäller. Är det lagligt att köpa vin och annan alkohol över nätet eller via distanshandel? Vem betalar skatt och moms? Ska jag som kund ta kontakt med Skatteverket? Om du handlar hos oss försäkrar vi att det inte finns någon oro. The Wine Company är registrerat i Sverige och vi tar hand om betalning av svenska skatter och moms. Du som kund behöver inte alls fundera över detta. Alla våra priser inkluderar svensk moms och alkoholskatt.

Om du har frågor eller vill veta mer hör gärna av dig till oss på: service@the-wine-company.se eller 0049 412 50 44 66.

Artikel dn.se: http://www.dn.se/nyheter/sverige/tullens-beslag-av-sprit-kopt-pa-natet-okar-stort

Inga kommentarer

    Lämna ett svar