Meny
Vinregioner

Rheinhessen

Rheinhessen

Rheinhessen

Under många år sågs  Rheinhessen endast i liten omfattning. En av orsakerna var att Rheinhessen var ursprung för många tyska viner som konsumerades i stora mängder både i landet och utanför.

Trots det fanns och finns det små enklaver med vinodling på högsta nivå. Ett exempel är Weinheim en liten kommun i västra Rheinhessen. Vinodlare som Gysler har på ett övertygande sätt bevisat att området kan producera högklassiga viner med en egen karakteristik.

Vinbergen i närheten av floden Rhein får värme som gör att druvorna kan mogna perfekt. Samtidigt skyddar bergskedjan mot regn och oväder. Då andra tyska vinområden får  den uppmärksamhet de förtjänar erbjuder Rheinhessen fortfarande mycket plats för spännande upptäckter.

Tyska viner hos The Wine Company

Inga kommentarer

    Lämna ett svar