Meny
Vinregioner

Meursault / Bourgogne

Chardonnay

Chardonnay

Mersault är bland experter och vinälskare ett mycket välrenommerat område i Bourgogne. Inte att undra på, Mersault hör till världens främsta och mest exklusiva områden för vita viner. Här, inte långt från Bourgognes centrum Beaune, är det Chardonnaydruvan som regerar utan konkurrens. Det var också här som druvan började sitt segertåg över hela världen.

Många vintillverkare, i både den gamla och i den nya världen, har vinerna från Mersault som sin stora förebild. Det verkar som om allting här är som skapt för Chardonnay. Den torftiga, kalkhaltiga jorden är perfekt för den fina mineraliska strukturen. Det milda, lagom  varma klimatet ger druvorna rikligt med tid för att mogna och ta upp mineraler och aromer. Det finns nästan inga viner som kan mäta sig med vinerna från Mersault när det gäller klass, djup och komplexitet. Det gäller också för vinets ovanligt höga mognadspotential, som ytterst få vita viner i världen har.

Franska viner hos The Wine Company

1 Kommentar

  • […] Noir är en klassiker och står för viner för höga anspråk. Druvsorten kommer från Bourgogne, där den åstadkommer viner av högsta kvalitet. Pinot Noir är en av de druvsorter, som används […]

    Svara

Lämna ett svar