Meny
Vinregioner

Australien

AustralienDen femte kontinentens vinhistoria är jämfört med den europeiska ganska kort – inte ens 200 år. Och ändå har man här förändrat vinets värld. Ingen annanstans forskar och utvecklar man så intensivt som  “Down Under“. Oenologer från Australien hör till världens bästa och mest eftertraktade. Nästan ingen annan nation har så snabbt tagit sig upp i toppen bland världens främsta vinproducenter. En imponerande utveckling, särskilt med tanke på att man tidigare mest producerade vin i form av sherry och portvin. Omställningen till torra viner av högsta klass tog endast några få årtionden.

Australien har ett jämnt varmt klimat med lite nederbörd. En fördel jämfört med andra nationer. Australien har ett stort antal olika jordstrukturer som kan ge många olika vinstilar. Med  druvsorten Shiraz är man i alla fall ledande i världen. Australiensarna har lyckats att ge denna berömda druvsort en egen identitet och karakteristik som verkar vara så gott som omöjlig att kopiera.

Australiska Viner hos The Wine Company

Inga kommentarer

    Lämna ett svar