Meny
Vinregioner

St. Émilion / Bordeaux

Region St. Émilion hör till Bordeaux äldsta vinregioner och var berömd  långt före Pauillac och Margaux hamnade i rampljuset. Dessutom har  regionen med den mycket vackra staden, med samma namn, även en av Bordeaux absoluta sevärdheter.  Det är inte alla som vet att staden en gång uppstod ur ett system av grottor.

Den fantastiska kvaliteten på vinerna från St. Émilion beror på flera  orsaker. Här är det varmare än kustregionerna. Jorden består av kalk och lera och vilar på grus. Det garanterar en bra vattenavledning.

Klassifikationen fick vinerna först 1955. I motsats till klassifikationen för Haut-Meédoc från1855 kontrolleras denna vart tionde år. För att inte förlora sin eftertraktade status som “Grand Cru Classé“ måste dessa Chateau alltså ständigt visa maximala prestationer.

Franska viner hos The Wine Company

Inga kommentarer

    Lämna ett svar