Meny
Vinregioner

Nu lanseras Lübecker Rotspon exklusivt för den svenska marknaden

Nu lanseras Lübecker Rotspon exklusivt för den svenska marknaden

– Ett av Napoleons favoritviner blir möjligt att beställa via nätet

Bordeauxvinet Lübecker Rotspon finns nu tillgängligt i begränsad upplaga för svenska vinkonsumenter. Vinet är speciellt för sitt slag eftersom druvorna odlas i Bordeaux för att sedan lagras på ekfat och tappas på de karaktäristiska flaskorna i Lübeck. Resultatet blir ett vin med fina tanniner, harmonisk balans mellan volym och friskhet och härligt integrerade, diskreta nyanser från de träfat som vinet mognat i.

Bordeauxviner har länge tjänat som handelsvara för Hansans köpmän på Nord- och Östersjön. Tack vare sitt geografiska läge vid Atlantens kust var vinerna från Bordeaux lätta att transportera på havet vilket gjorde dem till en viktig exportvara. Vinet Rotspon har sitt ursprung från denna tid. Vinet köps än i dag på fat i Frankrike och fylls sedan på de karakteristiska flaskorna i Lübeck. Namnet Rotspon kommer från de fat i vilka vinet transporterades då det fungerade som handelsvara.

Det sägs att till och med Napoleon föredrog det fina Rotspon från Lübeck före de Bordeaux-viner som såldes i Frankrike.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda detta speciella vin till svenska vinkonsumenter. Året 2009 anses dessutom av många vinexperter vara ett av de bästa vinåren någonsin. Den amerikanske kritikern Robert Parker har till exempel sagt att 2009 är den bästa årgången han provat under sina 32 år i Bordeaux. Rotspon passar perfekt till helgmiddagen, till exempel till biff, lamm eller anka, säger Therése Engström, marknadsansvarig The Wine Company

Tysklands äldsta vinhandel Carl Tesdorpf
The Wine Company köper in Rotspon från Tysklands äldsta vinhandel Carl Tesdorpf som varit verksam sedan 1678. Än i dag väljer Carl Johann Tesdorpf personligen ut faten i Bordeaux, som sedan transporteras till Lübeck där vinet tappas på flaska i enlighet med den gamla traditionen. The Wine Company har köpt ett parti av dessa flaskor och är den enda vinhandel som, förutom Tesdorpf själv, säljer detta Rotspon.

Lübecker Rotspon 2009 finns till försäljning hos The Wine Company under en begränsad period och enbart till svenska vinkonsumenter. Vinet beställs från och med den 17 oktober via www.the-wine-company.se och levereras direkt till dörren. Pris: 149 kronor/750 cl. flaska.

The Wine Company är en helt ny aktör på den svenska marknaden för vin på nätet. Bakom satsningen står den ledande vinleverantören Hawesko Group. I sortimentet finns ett brett utbud av rött vin, vitt vin, rosévin, mousserande vin och champagne från regioner och druvor som är populära bland svenskarna. Viner som passar till alla typer av tillfällen och som normalt inte finns på Systembolaget. Bland guldkornen märks exempelvis det franska vinet Rothschild (Lafite)Merlot samt Monsanto Chianti från Italien.

Som kund handlar du enkelt och bekvämt ur vår vinshop online medan vi tar hand om resten. The Wine Company beaktar de speciella svenska föreskrifterna och EU-reglerna och vi tar hand om betalning av alkoholskatter för din räkning. Leverans sker från Hamburg direkt hem till dig.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar