Meny
Mattips / Vin & Mat

VILT & VIN (2/2)

VILT & VIN (1/2) hittar du här

Rådjurssadel

Rådjurssadel aromatiskt och har ett mycket fint kött. Passande viner är Spätburgunder (Tyskland), Pinot Noir (Bourgogne) eller ett sammetslent, milt Bordeauxvin, till exempel Pomerol.

Vildsvin

Ett kraftigt kött som kräver ett motsvarande vin. Syrah är här den passande druvsorten, oavsett om den kommer från Rhône eller Australien. För alla som tycker om Bourgognevin är även ett tyskt Spätburgunder ett alternativ.

Viltragu

Spätburgunder eller Syrah/Shiraz-viner passar för övrigt även utmärkt till ragu på vilt.

Hjortstek

Hjort har ett mycket fint kött men med en kraftig struktur. Här bör man bestämma sig för viner med en kraftig struktur av tanniner. Dags alltså för de stora italienska vinerna. Till hjort, särskilt till stek, passar ett Barolo från Piemonte eller även ett Brunello di Montalcino från Toscana.

Vi rekommenderar:

Barolo ComEravamo

Barolo ComEravamo

Château La Bastide

Château La Bastide

La Croix des Vignes

La Croix des Vignes

Casale di Valle Brunello

Casale di Valle Brunello

Inga kommentarer

    Lämna ett svar