Meny
Vinregioner

Umbrien

Umbrien

Umbrien

Som granne till berömda Toscana har man det inte lätt! Och därför har Umbrien alltid stått i skuggan av sin berömda granne. Klimatiskt sett är regionerna lika men ändå producerar Toscana tre gånger så mycket vin som Umbrien. I motsats till Toscana är Umbrien perfekt för både röda och vita viner.

Umbriens mest berömda vin är Orvieto. Det har under de senare åren åter blivit populärt bland vinälskare. Just nu upplever Umbrien en ”kvalitetsrevolution” inte minst genom Castello della Salas engagerade arbete.

Förutom de vita vinerna från Orvieto spelar Sangiovese en huvudroll för de röda vinerna. Viner från Trasimenosjön är ett exempel på druvsortens förmåga. Att man här kan producera vita viner med speciell karaktär och stor utstrålning bevisar Conte della Vipara. Detta vin kan utan tvekan mäta sig med de internationellt välrenommerade storheterna!

Italienska viner hos The Wine Company

Inga kommentarer

    Lämna ett svar