Meny
Vinregioner

Pomerol – Exklusiv vinregion i Bordeaux

Den exklusiva vinregionen Pomerol har jämfört med andra områden i Bordeaux en hel del specialiteter att erbjuda! Till exempel det unika läget (på en platå nordost om Libourne) och den speciella jorden som består av stor del lera. Dessutom är vinregionen lika liten som den är exklusiv.

Det finns endast vinstockar på 800 hektar. I motsats till aristokratiska Médoc är traktens ”Chateau“ oftast små lanthus. Många av dessa producerar endast några tusen flaskor.

Pomerol är en av de få orter i Frankrike där vinodlingen nästan försvann efter det att romarna drog sig tillbaka. Senare började man åter plantera på vinbergen. Men det var först på 1950-talet som man upptäckte Pomerols fina, mjuka och smidiga viner. Hemligheten är druvsorten Merlot.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar