Meny
Vinregioner

Pouilly Fumé

Pouilly Fumé är en liten, exklusiv region vid floden Loires övre lopp och är ett av Frankrikes mest berömda ”vitvins-områden”.

Pouilly Fumé är den egentliga ursprungsorten för druvsorten Sauvignon Blanc, som härifrån och från angränsande Sancerre inledde sitt segertåg över hela världen.

I det nordliga Pouilly Fumé råder ett kontinentalt klimat med kalla vintrar och måttligt varma somrar. Det ger viner med fina strukturer och temperamentsfull karaktär. Den kalkhaltiga jorden påverkar också.

Förutom de pikant friska aromerna från Sauvignon Blanc får man här fina mineraliska, kyliga och ibland rökiga nyanser. Det skiljer Pouilly Fumé från många andra av världens Sauvignon Blancviner. Det kontrollerade ursprunget Pouilly Fumé gäller enbart för vita viner. De måste till hundra procent bestå av druvsorten Sauvignon Blanc.

Sauvignon Blanc viner hos The Wine Company

1 Kommentar

Lämna ett svar