Meny
Kul/Bra att veta

Champagne till Jul och Nyår

Champagne till Jul och Nyår

Året går mot sitt slut. Jul och Nyår står för dörren. Nu gäller det att förbereda firandet och på nyårsafton är det tradition att skåla i en fin Champagne. Men Champagne fungerar också perfekt som aperitif eller varför inte pröva till en av julens alla desserter. Det kanske känns lite lättare efter all tung mat och dryck.

Vi vill här passa på och presentera ett urval av härligt bubblande viner. Dessa Champagner har verkligen övertygat våra inköpare.

1. Champagne Sophie Baron
En Grand Reserve med stor andel reservviner. Resultatet är fina och mogna nyanser av ädla träslag. En mycket harmonisk och komplex Cuvée med en ovanligt stor andel Pinot Meunier.

2. Champagne Jacquart Cuvée Mosaique
Den franska vinguiden “Les Sommeliers Vins“ skrev: “en perfekt Cuvée“. Denna champagne är krämig och frisk, mycket harmonisk och välbalanserad.

3. Champagne Heidsieck Monopole
En champagne med ett stort namn. Redan förr var Heidsieck mycket populär bland kejsare och kungar. En klassisk cuvée med fina nyanser av citrus och kanderade frukter.

4. Champagne Heidsieck Monopole Rosé
En rosé från en av de mest populära champagneproducenterna är alltid något mycket speciellt. Den har en laxrosa färg och fin mousse. En champagne som framför allt övertygar som aperitif.

5. Champagne Diamant Blanc
En klassiker från producenten Vranken. Denna Cuvée besitter tydliga aromer från frukter, som päron och persikor. Champagnen utmärker sig genom sin fyllighet och låga syra.

6. Champagne Barons de Rothschild
Denna champagne är Rothschild-sortimentets flaggskepp och består till hälften av Pinot Noir och till hälften av Chardonnay. En mångsidig mycket högvärdig champagne, som passar till ett stort antal olika rätter.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar