Meny
Vinregioner

Collio / Friuli

Friuli

Friuli

Collio är Friulis absolut viktigaste område. Collio ligger vid gränsen till Slovenien och påverkas av Medelhavets varma luft och av den kyliga luften från Alperna. Denna växelverkan ger vinerna en finessrik och fruktig karaktär och med en fyllig arom utan dess like. Samtidigt är landskapet mycket kuperat så druvorna kan växa och mogna i umärkta sollägen.

Ungefär 85 % av Collios viner är vita och tillverkas av sorterna  Sauvignon Blanc, Chardonnay eller Pinot Bianco, men också av Friulis specialitet Tocai Friulano. Under de senaste 20 åren har även röda viner etablerats. I regel dominerar här druvsorterna Cabernet Sauvignon eller Merlot, som är mycket populära bland många vinälskare.

Italienska viner hos The Wine Company

Inga kommentarer

    Lämna ett svar