Meny
Vinländer / Vintips

Viner från Östeuropa, kan det vara något?

Zar Simeon Reserva

Magnus Reuterdahl, Aqua Vitae, säger att han inte har druckit så många viner från Östeuropa och att han snarare ska ses som novis på området ”Östeuropaviner”. Vi är nog många som inte har försökt oss på den delen av vinvärlden. Kanske beror det på utbud eller att vi inte riktigt vågar prova eftersom vi är osäkra på kvalitén. Magnus har dock testat en hel del bra viner från området, t ex Polen, Rumänien och Georgien. Han är helt övertygad om att vi kommer att få se fler och fler viner från denna, vi får väl säga oupptäckta vinvärld.

 

 

 

Zar Simeon 2008

Magnus har här testat en bit av Bulgarien, Ett vin från Zar Simeon, 2008, Reserve.

”… Smaken är mer komplex än doften, det är ungt, lite köttigt med inslag av svartvinbär och björnbär, en pigg syra och en lite jordigt kryddig avslutning med inslag av lite söt lakrits. Bra kropp…kul att Östeuropa levererar…”

Läs mer om Magnus tankar om viner från Öst och vad han tycker om Zar Simeon.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar