Meny
Vinregioner

Neusiedlersee / Österrike

Sjöns västra kust hör till Österrikes mest betydande regioner när det gäller produktionen av fina röda viner. Det kontinentala klimatet präglas av stora skillnader mellan dags- och nattemperaturer. Sjöns stora vattenyta spelar en viktig roll i detta sammanhang.

Vinbergen befinner sig på Leithagebirges sluttningar. Då det handlar om en utlöpare till Alperna får dessa mjuka kullar faktiskt officiellt kallas för berg. Leithagebirge består av varierande jord- och bergsformationer. Idealiska förutsättningar för ett stort antal olika druvsorter.

För röda viner odlas här såväl de österrikiska specialiteterna, som de internationella ädla sorterna Cabernet Sauvignon och Merlot. Man hittar här dock även förstklassiga vita viner, som produceras av Sauvignon Blanc, Chardonnay eller Pinot Blanc. En särskild specialitet är de ädelsöta vinerna.

Spännande viner från Österrike

Inga kommentarer

    Lämna ett svar